Μας ανάβουν τα λαμπάκια!

Μας ανάβουν τα λαμπάκια!

«Θαύμα, παιδάκι μου! Θαύμα!», που έγραφε κάποτε στα σκίτσα του ο Γιάννης Ιωάννου. Χρονιάρες μέρες ενόψει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταφέρνει να μας… ανάψει τα λαμπάκια. Κρύβει το χάλι της ακρίβειας και της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων κάτω από το χαλί της εύνοιάς της για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που δεν τους χαλάει χατίρι και τους λιβανίζει.

Το είδαμε κι αυτό: κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για μειώσεις σε χριστουγεννιάτικα στολίδια. Στα χνάρια του Αδωνη Γεωργιάδη, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας (φωτογραφία) δοξάζει πολυκαταστήματα παιχνιδιών γιατί κατά τον υπουργό όχι μόνο συγκράτησαν, αλλά μείωσαν τις τιμές ακόμη και κατά 20% στα λαμπάκια και στις χριστουγεννιάτικες μπάλες! Μπορεί η όρεξη να κόβεται όταν κοιτά ο κόσμος τις τιμές των τροφίμων και να μοιάζει σαν να στέκει από πάνω του η λαιμητόμος της ακρίβειας ακόμη και για την εξασφάλιση των προς το ζην, αλλά ο γαλαντόμος Σκρέκας έχει εξασφαλίσει τη διακόσμηση του… άδειου γιορτινού τραπεζιού.

Μάλιστα, αν και δηλώνει ότι οι τιμές είναι ήδη μειωμένες από πέρυσι, προαναγγέλλει «καλάθι» για το τραπέζι των Χριστουγέννων τις επόμενες δύο εβδομάδες σε συνεννόηση με εταιρείες και αλυσίδες σουπερμάρκετ, ηλεκτρικών συσκευών και παιχνιδιών κ.λπ. Η ανταγωνιστικότητα σε χριστουγεννιάτικες περιπέτειες σαν εορταστική λαιμητόμος της ανέχειας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter