Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Ο πιο καλός ο μαθητής

Μας λένε οι Γερμανοί τι θέλουν να ψηφίσουμε!

Βέμπερ - Σόιμπλε και Μητσοτάκης προετοιμάζουν την "επόμενη μέρα" και "υπόσχονται" ελάφρυνση χρέους και επενδύσεις αρκεί να δουν να πέφτει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Πάντα οι "ξένοι" ήθελαν κυβερνήσεις-ανδρείκελα με έναν και μόνο στόχο: Να ελέγχουν τον οικονομικό-γεωπολιτικό χώρο της Ελλάδας προς όφελός τους και μόνον.

Ελλάδα, μια χώρα που από την Επανάσταση του ’21 και δώθε οι ξένοι κάνανε παρέλαση…

Αυτό δεν μηδενίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά δεν μπορεί να συμπεριφερόμαστε ως παιδάκια του νηπιαγωγείου που κάποιος τους τάζει παγωτό για να τα αποπλανήσει...

Ούτε αναιρεί τις ευθύνες μας που θεοποιήσαμε αυτούς που μέχρι σήμερα βρίζαμε και τώρα καθόμαστε και τους ακούμε…

Μπορείς βέβαια να πεις πως αυτά απαιτεί η Πολιτική και η Διπλωματία, αλλά τα απαιτεί πάντα;

Τι μας λέει τώρα ο Βέμπερ, ο "κολλητός" του Σόιμπλε; Είναι πρόβλημα ο "κομμουνιστής" Τσίπρας. Θα έχετε ελάφρυνση χρέους με άλλη κυβέρνηση. Το μέλλον είναι ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία. Ο Τσίπρας είναι αναξιόπιστος!

Και το παιδί της "γνωστής οικογενείας" με την αφέλεια(;) του κολεγιόπαιδου χαμογελάει! Χαίρεται που τον "επαινούν" οι "προστάτες" του!

Μπράβο Κυριάκο, είπες καλά το μάθημά σου!

Αντί να τους πει: «Ρε φίλε, δεν θα μας πεις εσύ τι θα ψηφίσουν», κάθεται προσοχή σαν να τον έχει σηκώσει η καθηγήτρια να πει θρησκευτικά!

Ήρθε ο Βέμπερ και μας είπε τι θέλει η Γερμανία να ψηφίσουμε. Και για να μην είμαστε ρατσιστές: Όχι η Γερμανία, αλλά αυτό το κομμάτι της, το συντηρητικό με τις βαθιές ρίζες στο παρελθόν της που θέλει μια γερμανική Ευρώπη, ζωτικό χώρο της. Μια Ευρώπη που θα την εξυπηρετεί.

Τι λέει ο Σόιμπλε; Το χρέος είναι μη βιώσιμο αλλά αν θέλετε ελάφρυνση, θα σας πάρουμε και τα σώβρακα! Τέταρτο μνημόνιο και μέτρα.

Σόιμπλε και Βέμπερ δουλεύουν μαζί και εκβιάζουν όσο μπορούν για να πείσουν αυτό το κομμάτι των Ελλήνων ψηφοφόρων πως "θα δούνε μια άσπρη μέρα" με Μητσοτάκη…

Δεν μας λένε πως θα δούμε αυτή την "άσπρη μέρα": Με τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα σε ξένες επιχειρήσεις (γερμανικές και όχι μόνον) που θα απομυζούν όλο τον εδώ παραγόμενο πλούτο ενώ ταυτόχρονα θα ελέγχουν γεωστρατηγικά την περιοχή.

"Ιδιωτικοποίηση" σημαίνει ξεπουλάω σε τιμή ευκαιρίας τον πλούτο του κράτους για να περάσει στους ξένους.

Όπως επίσης και η λέξη "μεταρρυθμίσεις" σημαίνει απολύσεις, κατάργηση εργασιακων δικαιωμάτων, μείωση μισθών και συντάξεων...

Μιλάμε για τον Μητσοτάκη, της γνωστής οικογενείας που μίλησε πρόσφατα σε πλήρη σκηνοθεσία bollywood στους αγρότες του Θεσσαλικού κάμπου. Που μιλάει για τα Εξάρχεια, που ζητάει καταστολή και “ασφάλεια” με απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, κατάργηση οτιδήποτε θα μπορούσε να προστατεύει τον εργαζόμενο.

Να μιλήσουμε για σκάνδαλα; Δεν είναι η φουρνιά του που δεν έστειλε κανέναν στα δικαστήρια για διαπλοκή και διαφθορά; Δεν είναι αυτοί που όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις το σκάνδαλο αποκάτω;

Δεν είναι αυτοί που κατά την βασιλεία τους εξαερίζονταν δεκάδες, εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές και ευρώ από εδώ κι από εκεί;

Το παιδί που κουράστηκε πολύ να γίνει αυτό που είναι. Του αυτοδημιούργητου που μιλά στον κόσμο σαν κομμάτι του ίδιου του λαού…

Μόνον για τη φωτογραφία, γιατί ουδέποτε υπήρξε κομμάτι του, ούτε μοιράζεται τα εισοδήματα μαζί του, ούτε τα μπαράκια, ούτε τις περιοχές που συχνάζει, ούτε το μέλλον, ούτε το παρόν, ούτε το παρελθόν.

Μπορείς να ψηφίσεις ό,τι δημοκρατικό θέλεις, αλλά τουλάχιστον μην τρως τα παραμύθια…
Και οι τρεις, Βέμπερ, Σόιμπλε και Μητοστάκης παλεύουν για την επόμενη μέρα μιας τάξης που δεν έχει σχέση με το λαό, δεν έχει σχέση με κανέναν, πέραν μιας ολιγαρχίας επιχειρηματιών, τραπεζιτών, εφοπλιστών…

Σημείωση: Συγγνώμη που ως δημοσιογράφος δεν είμαι "πολιτικά ορθός" αλλά μας έφαγε η "ορθότητα" τελευταία που έγινε συνώνυμο του προσκυνήματος! 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.