Μας παρέσυρε το ρέμα, Άδωνι δεν είναι ψέμα…

Μας παρέσυρε το ρέμα, Άδωνι δεν είναι ψέμα…

Όταν θέλει, είναι και εκρηκτικός και «συμπονετικός». Ο λόγος για τον… καλό φίλο της εφημερίδας Documento, Άδωνη Γεωργιάδη! 

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, από το βήμα της Βουλής, απευθύνθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, αυτή τη φορά για να του πει ότι μας… παρέσυρε – τον Κώστα Βαξεβάνη, συγκεκριμένα – με αυτά που αποκάλυψε η εφημερίδα για το σκάνδαλο Novartis και άρα μας πήρε στο λαιμό του – ο Πολάκης, πάντα – επειδή με το εξώδικο που στέλνει ο Άδωνις, σκοπεύει όπως είπε να πάρει «μερικές δεκάδες χιλιάδες»! Τέτοια σιγουριά!

Όπως είναι γνωστό, στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας Documento, αποκαλύφθηκε «δώρο της τάξης των 65 εκατομμυρίων ευρώ προς τις φαρμακευτικές, αλλά κυρίως προς τη Novartis», που «φαίνεται πως έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, έξι μέρες προτού αποχωρήσει από το υπουργείο Υγείας». 

Η εφημερίδα ούτε ισχυρίστηκε ούτε δημοσίευσε ότι ο Άδωνις, με τα χεράκια του, έδωσε φακελάκια στις φαρμακευτικές, φυσικά! Αυτό που έγραψε και έγινε είναι ότι αλλάζοντας τον τρόπο υπολογισμού της λεγόμενης «ειδικής χονδρικής τιμής» στα φάρμακα υψηλού κόστους, καρπώθηκαν οι φαρμακοβιομηχανίες «13% επιπλέον κέρδος, που έως εκείνη την υπουργική απόφαση έπρεπε να αφαιρεθεί, προκειμένου να υπολογιστεί η λιανική τιμή».

Έτσι, ενώ στους καταλόγους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) τα φάρμακα εμφανίζονται με χαμηλότερες χονδρικές τιμές, καταλήγουν να πληρώνονται με υψηλότερες λιανικές τιμές από τον ΕΟΠΥΥ, δηλαδή το δημόσιο, αλλά και από τον ασφαλισμένο. Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι η απόφαση Γεωργιάδη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μία μέρα… μετά την αποχώρησή του από το Υπουργείο, δηλαδή στις 10 Ιουνίου 2014!

Αυτή η «γαλάζια» λογική δε, πως όποιο θέμα αποκαλύπτει το Documento, του το δίνει ο Πολάκης, ο Παπάς μέχρι και ο Τσίπρας, απλώς μας ξεπερνά… Δεν πειράζει αντιπρόεδρε, μικρά παιδιά είμαστε ακόμα – καθότι εφημερίδα τεσσάρων μηνών – και παρασυρόμεθα! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter