Μας χωρίζει ο κόσμος όλος

Μας χωρίζει ο κόσμος όλος

Η λογοκρισία της τέχνης από πολιτικούς, δημοσιογράφους, τους έχοντες την εξουσία γενικότερα, δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο. Θυμάμαι πριν απο λίγα χρόνια τον Αδωνη Γεωργιάδη να επιτίθεται και να απαξιώνει τον Φοίβο Δεληβοριά. Τα ίδια έχουν υποστεί κι άλλοι: Τσανακλίδου, Μποφίλιου, Θ. Παπακωνσταντίνου.

Εσχάτως, ο Πάνος Βλάχος. Ο κ. Πορτοσάλτε, όμως, που διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι θα πέσει θύμα δολοφονικής επίθεσης επειδή ο Βλάχος είπε: «Μέσα σε ένα σάκο βάλτε Αδωνη και Πορτοσάλτε», είναι ο ίδιος που με τις σφαίρες που είχαν σταλεί στον Νίκο Κοτζιά ξεσπάθωνε με χιούμορ: «Τρελές σφαίρες νο3». Λίγα χρόνια μετά απώλεσε το χιούμορ του και κινεί γη και ουρανό να μας πείσει ότι κινδυνεύει η ζωή του επειδή ο Βλάχος τον έβαλε στο ίδιο… τσουβάλι με τον Γεωργιάδη. «Για φαντάσου δηλαδή αύριο να με σκότωνε κανένας» συμπληρώνει στο σόου και ο υπουργός. Μεγάλη φαντασία έχουν. Που δεν διοχετεύεται όμως στην εξουσία, όπως ονειρευόταν η γενιά του Μάη του ’68. Ας σοβαρευτούμε. Ποιος κινδυνεύει τελικά; Ο Πορτοσάλτε, ο Γεωργιάδης ή ο Πάνος Βλάχος; Ο καλλιτέχνης, βέβαια. Γιατί όταν δεν γλείφει, όταν δεν εξυπηρετεί, όταν δεν βγάζει τον σκασμό, ενοχλεί και πρέπει να αυτολογοκριθεί. Και συκοφαντούνται ο ίδιος και όλο του το σόι, όπως είδαμε στο πρωινό του Ant1 που έκανε θέμα τον πατέρα του Πάνου Βλάχου χωρίς καμία ντροπή.

Την επόμενη μέρα στην ίδια εκπομπή για κακή τους τύχη ζήτησαν σχόλιο από τον ηθοποιό Χάρη Τζωρτζάκη. «Αντί να ασχοληθείτε με το 1 δισ. έλειμμα του ΟΑΕΔ ή με τις εκτελέσεις της νύχτας που σχετίζονται με επιχειρηματίες, ασχολείστε με τον στίχο του Βλάχου, τον οποίο κατασυκοφαντείτε» τους είπε μες στο «σπίτι» τους. Και ένα «ν’ αγιάσει το στόμα του» εξαπλώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κι εμένα μου έφερε στο μυαλό την απάντηση του Φοίβου τότε που τον έβριζε ο Αδωνης: «Δεν με χωρίζει τίποτα με τον κ. υπουργό εκτός από όλο τον κόσμο…».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter