«Μασάει τα λόγια της» η Ν.Δ. μετά τις κατηγορίες της FAZ κατά Μητσοτάκη

«Μασάει τα λόγια της» η Ν.Δ. μετά τις κατηγορίες της FAZ κατά Μητσοτάκη

Μισόλογα -για την τιμή των όπλων- και όχι άμεσα από το εμπλεκόμενο πρόσωπο ήταν η «απάντηση» της Ν.Δ., μέσω της Μαρίας Σπυράκη σε όσα έγραψε η έγκυρη γερμανική (και συντηρητική) εφημερίδα FAZ κατηγορώντας ουσιαστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πολιτική υποκρισία.

Σημειώνεται πως ο δημοσιογράφος Μίκαελ Μάρτενς διέψευσε την αρχική «διάψευση» της ΝΔ γράφοντας στο Twitter:

«Εγώ υποστηρίζω πως 2 πηγές από το Βερολίνο μου ανέφεραν ότι ο Μητσοτάκης είπε ακριβώς αυτό: Είναι εντάξει με μία συμφωνία αλλά πρέπει να κάνει θόρυβο για να κρατήσει ενωμένη τη ΝΔ».

Μετά από αυτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος ζήτησε εξηγήσεις από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκης ενώ ο Ευάγγελος Αντώναρος έγραψε στο Facebook πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης :

Έχει δυο επιλογές:1. Να στείλει επιστολή διάψευσης με τη σαφή θέση που σκοπεύει να πάρει στο μέλλον.2. Να προχωρήσει σε νομικά μέτρα κατα της εφημερίδας και του δημοσιογράφου στα γερμανικά δικαστήρια.

Οτιδήποτε λιγότερο θα επιβεβαιώσει απλά ότι ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί διγλωσσία στο εν λόγω θέμα για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

Η Νέα Δημοκρατία ωστόσο απαντά χλιαρά μέσω της εκπροσώπου της, Μαρίας Σπυράκη χωρίς ουσιαστικά να θέλει «να τα βάλει» με την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (αποφεύγοντας άμεση καταγγελία ή νομικά μέτρα κατά της εφημερίδας), επιλέγοντας να διαψεύσει «επιθετικά» τον δημοσιογράφο.

Παράλληλα προσπαθώντας να «κατεβάσει» το θέμα, τουλάχιστον προς το παρόν, ο Μητσοτάκης σιωπά…

Έγραψε λοιπόν η κυρία Σπυράκη:

«Είναι επίσημο: η ΝΔ είναι έτοιμη να καταψηφίσει την επικύρωση της συμφωνίας. Να τσεκάρετε τις πηγές σας» είναι η ανάρτηση της κας Σπυράκη στο Twitter.

Το tweet του Δημήτρη Τζανακόπουλου:

Ο κ. Μητσοτάκης είναι βαρύτατα εκτεθειμένος.

Κάνει φασαρία για τη συμφωνία με την πΓΔΜ για να μη διασπαστεί το κόμμα του, λέει ο ρεπόρτερ της FAZ.

Η υποκρισία και το εμπόριο πατριωτισμού σε όλο τους το μεγαλείο.

Μια τέτοια επιλογή χλιαρής διάψευσης εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας την αφήνει περισσότερο έκθετη αφού είναι δεδομένη η μέχρι πρότινος θέση του κόμματος αλλά και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας (με τη λέξη «Μακεδονία»), ενώ κατέστη σαφής η μετακίνηση όλου του κόμματος προς την ακροδεξιά και τις θέσεις Σαμαρά με ψηφοθηρικούς στόχους, εξ ου και η κατάθεση της πρότασης μομφής που δεν είχε καμία πιθανότητα επιτυχίας…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter