«Μασάει τα λόγια του» ο Παύλος Μαρινάκης για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης του Τσακλόγλου!

«Μασάει τα λόγια του» ο Παύλος Μαρινάκης για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης του Τσακλόγλου!

Ένα μικρό πανικό στην κυβέρνηση προκάλεσαν οι «αυθόρμητες» δηλώσεις του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνου Τσακλόγλου για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μετά το 2026, παρουσιάζοντάς το ως μονόδρομο.

«Κάποια στιγμή θα γίνει, μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία» είχε πει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Εννοείται πως οι δηλώσεις του έγιναν αντικείμενο ερωτήσεων κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον κυβερνητικών εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη ο οποίος προσπάθησε να το διαψεύσει…

Τι είχε πει στον ΑΝΤ1 ο Πάνος Τσακλόγου:

«Όλα τα συστήματα που έχουμε στις δυτικές χώρες είναι στη βάση τους διανεμητικά. Δηλαδή οι εισφορές των εργαζομένων χρηματοδοτούν τις συντάξεις των συνταξιούχων. Όταν επιδεινώνονται και επιδεινώνονται δραματικά τα δημογραφικά, που σημαίνει ότι τελικά έχουμε όλο και λιγότερους εργαζόμενους για να χρηματοδοτήσουμε μία σύνταξη, και έχουμε την ευχάριστη εξέλιξη ότι δεν αυξάνεται μόνο το προσδόκιμο της επιβίωσης αλλά και της υγειούς επιβίωσης» ανέφερε το Σάββατο μιλώντας στον Ant1 και συμπλήρωσε:
«Αυτό που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, είναι ότι είχαμε μία πρόοδο σε αυτόν τον τομέα μέχρι την περίοδο της πανδημίας. Στην περίοδο ανατράπηκε αυτή η πρόοδος και είμαστε περίπου στο ίδιο σημείο που ήμασταν προηγουμένως. Αυτός είναι ο λόγος ότι στην επόμενη τριετία ότι δεν πρόκειται να δούμε αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης. Αλλά ότι αυτό κάποια στιγμή θα γίνει, μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία».

Ακριβώς οι δηλώσεις του στο 09:30:

ΣΥΡΙΖΑ: Στην κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Τσακλόγλου περί μελλοντικής αύξησης των ορίων ηλικίας, δεν έγιναν τυχαία. Η Ν.Δ. κυβερνά, όχι υλοποιώντας το προεκλογικό πρόγραμμα που υποσχέθηκε στους πολίτες, αλλά βάσει της κρυφής ατζέντας που έχει ως στόχο να ολοκληρώσει μέχρι το τέλος της θητείας της», δήλωσε ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Γαβρήλος.

Παύλος Μαρινάκης: Έγινε μια γενικότερη συζήτηση από τον Υφυπουργό – Δεν προανήγγειλε τίποτα

«Δεν έχουμε καμία περίπτωση και μάλιστα το έκανε σαφές ο υφυπουργός, κ. Τσακλόγλου, αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης. Να το κάνουμε και πάλι σαφές: Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων ή οποιασδήποτε αλλαγής των ορίων συνταξιοδότησης. Έγινε μια γενικότερη συζήτηση από τον Υφυπουργό, όπως συμβαίνει και σε όλες τις άλλες χώρες. Και σε αυτό το οποίο αναφέρθηκε θα είναι μια συζήτηση που γίνεται όπως γίνεται σε όλες τις χώρες, ανά τρία χρόνια μέχρι το 2027, χωρίς να προαναγγέλλει το οτιδήποτε ο Υφυπουργός.

Και μάλιστα έγινε και σαφές ότι οποιαδήποτε συζήτηση γίνει το 2027 δεν θα έχει τη λογική που είδαμε σε κάποια δημοσιεύματα κάποιων απότομων αλλαγών, όπως, τέλος πάντων, περιγράφηκε. Αλλά για να κρατήσουμε το σημαντικό και στα δύο που με ρωτήσατε, ούτε κατάργηση του ισοδύναμου υφίσταται ούτε αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης», είπε ο κ. Μαρινάκης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter