Μασάζ σε βουλευτές, πολιτευτές

Μασάζ σε βουλευτές, πολιτευτές

Στο δίδυμο Χρυσοχοΐδη – Μηταράκη ανέθεσε το Μαξίμου να «ανατάξει» το κλίμα που υπάρχει στη ΝΔ για τις επιτάξεις, τη δημιουργία νέων κέντρων στα νησιά και τον εγκλωβισμό των προσφύγων και των μεταναστών σε αυτά. 

Σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης συναντούν πολιτευτές και υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ. Στόχος τους μεταξύ άλλων να πείσουν ότι οι αυτοδιοικητικοί στα νησιά ήταν ενημερωμένοι – γνώριζαν με απόκλιση δύο τριών χιλιομέτρων ακόμη και τις περιοχές όπου θα γίνουν, λένε άνθρωποι του Ν. Μηταράκη. Και την Τετάρτη θα αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους βουλευτές: θα συνεδριάσει η ΚΟ της ΝΔ…

Επιλογή του (ελληνικού και αμερικανικού) επικοινωνιακού επιτελείου του Μαξίμου είναι να διαμορφώσει την εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη ως ηγέτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εως τώρα από το Μαξίμου έχουν μοιραστεί στα μέσα ενημέρωσης τέσσερα βιντεάκια με τις επιτυχίες του κυβερνητικού έργου: η τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης και οι θρίαμβοι στα ταξίδια του στην Ευρώπη, την Αμερική, στο Νταβός. Ολα είναι εστιασμένα στον αρχηγόηγέτη, όπως ζητά ο Αμερικανός επικοινωνιολόγος: το θριαμβευτικό περπάτημα, τα χαμόγελα και οι χειραψίες με τους ισχυρούς της οικονομίας και της πολιτικής, ο Μητσοτάκης ομιλητής σε διεθνείς συναντήσεις.

Το επόμενο βίντεο θα περιλαμβάνει τον Μητσοτάκη να εγκαινιάζει έργα και να έρχεται σε επαφή με πολίτες.

Τα παιδιά και τα άλλοθι

Μόνο καλά λόγια έχει να πει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ που ετοίμασαν οι Γιάννης Δραγασάκης, Θοδωρής Δρίτσας και Αριστείδης Μπαλτάς. Παρότι δεν αρέσκεται στα μεγάλα κείμενα, ο τέως υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι είναι πλήρης δουλειά από την οποία δεν λείπει κάποιο ουσιώδες κεφάλαιο. Αυτό πάντως που ενδιαφέρει περισσότερο τον Ευκλ. Τσακαλώτο είναι η επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Για να καταλάβετε τον τρόπο σκέψης του, στις τοποθετήσεις του κάνει αναφορά στη νέα γενιά («στα παιδιά μου που είναι 20 και 17 χρονών δεν αρέσει η πολιτική τού “είσαι περισσότερο γελοίος εσύ”, “όχι, εσύ είσαι περισσότερο γελοίος”») και στις συνεργασίες με ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25. «Να μην ψάχνουμε άλλοθι ώστε να μη γίνει μέτωπο απέναντι στην αντικοινωνική πολιτική της ΝΔ» είναι το μήνυμα του Ευκλείδη.

«Το δικαιούται ο Γιάνης»

Πολλοί και για διαφορετικούς λόγους (όχι πάντα καλοπροαίρετους) ήταν οι εκτός ΣΥΡΙΖΑ που θέλησαν να πάρουν στα χέρια τους το κείμενο των 83 σελίδων του απολογισμού της κυβέρνησης «πρώτη φορά Αριστερά». Eνας από αυτούς που θέλησαν να το διαβάσουν και δεν αρκέστηκαν στις διαρροές ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο Doctor γνωρίζει ότι ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 το αναζήτησε και έβαλε λυτούς και δεμένους για να το βρει. Και γνωρίζει ότι το αίτημα του Γιάνη έφτασε μέχρι τα αυτιά υψηλότατου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Υστερα από μικρή σκέψη η απάντηση ήταν θετική: «Να το πάρει. Αυτός τουλάχιστον το δικαιούται» είπε χαρακτηριστικά. Μετά απλώς βρέθηκε η φόρμουλα για να σταλεί διακριτικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter