Μάσκες: Προαιρετικές στα σούπερ μάρκετ, υποχρεωτικές στα μέσα μεταφοράς

Μάσκες: Προαιρετικές στα σούπερ μάρκετ, υποχρεωτικές στα μέσα μεταφοράς

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι δήλωσε σήμερα ότι οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές για τους πελάτες στα σούπερ μάρκετ.

“Στα σούπερ μάρκετ η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζομένους όχι για τους πελάτες, ωστόσο θα υπάρχει αυστηρή σύσταση για τη χρήση της. Το απόγευμα θα ξεκαθαρίσουμε περισσότερα για τις μάσκες”, είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε πως, σημαντικό ρόλο παίζει η ατομική ευθύνη και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. “Οι Έλληνες θα αρχίσουν να βγαίνουν ελεύθερα από το σπίτι τους δεν θα υπάρχει υποχρέωση του SMS και της συμπλήρωσης του σχετικού εντύπου που συνηθίσαμε να ζούμε μαζί τους το τελευταίο διάστημα, αλλά συνεχίζουν να είναι μαζί μας τα βασικά που μάθαμε σε αυτή την έννοια, δηλαδή να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής τα πλένουμε”.

Αντίθετα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ξεκαθάρισε πως οι μάσκες θα είναι απαραίτητες για τους επιβάτες σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όπως σημείωσε, θα πρέπει όλοι να φορούν μάσκες, ενώ τα πρόστιμα θα επιβάλλονται από την αστυνομία, με την οποία όπως είπε, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι σε πλήρη συνεργασία και την οποία ευχαρίστησε για τη βοήθεια της. “Δεν μπορούμε να βάλουμε σε κάθε λεωφορείο και σε κάθε συρμό ένα αστυνομικό, να επιβάλλει ποινές. Αυτό που θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο είναι και η ατομική ευθύνη του καθενός”.

ο κ. Καραμανλής σχολίασε ότι λογικά θα υπάρξει ανοχή όταν πρόκειται για ανήλικα παιδιά, ενώ όσον αφορά στα ταξί, σημείωσε πως όταν συνοδεύει κανείς ενήλικο άτομο που πηγαίνει σε γιατρό ή παιδί, δεν υπάρχει πρόβλημα. Ανέφερε ότι κατανοεί τους οδηγούς ταξί, όμως προέχει η Δημόσια Υγεία.

Διαβεβαίωσε ακόμα ότι θα μπουν εμβόλιμα δρομολόγια στο μετρό και στα λεωφορεία, με τις τεχνικές δυνατότητες που υπάρχουν, καθώς δεν μπορούν να βγουν πάνω από 1.100 οχήματα στο δρόμο, ενώ υπάρχουν ελλείψεις και σε συρμούς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter