MasterChef: Η συγκινητική ιστορία του Αφγανού παίκτη που έκανε τους κριτές να βουρκώσουν (Video)

MasterChef: Η συγκινητική ιστορία του Αφγανού παίκτη που έκανε τους κριτές να βουρκώσουν (Video)

Αποφασισμένος να πάρει την πολυπόθητη ποδιά ήταν ο Ζαχίρ και τα κατάφερε!

Ένας παίκτης με καταγωγή από το Αφγανιστάν, εμφανίστηκε στο MasterChef, του Star και κατάφερε να συγκινήσει τους κριτές αφού ενώ μαγείρευε τους διηγήθηκε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά τις αμέτρητες δυσκολίες που πέρασε κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Για τον Ζαχίρ, τα δύσκολα ξεκίνησαν από πολύ νωρίς. Οι γονείς του αναγκάστηκαν να τον στείλουν στο Ιράν σε ηλικία μόλις 11 ετών, για να μείνει ζωντανός. Εκεί συνάντησε πολλές δυσκολίες, καθώς οι αστυνομικές αρχές τον βασάνιζαν και του έγδερναν το σώμα. Αναγκάστηκε να δουλεύει σε οικοδομή, χωρίς να έχει ούτε καν τα προς το ζην.

Λίγα χρόνια αργότερα, αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα, έχοντας πάντα ως όνειρό του να σπουδάσει μαγειρική. Ήταν άστεγος και κοιμόταν σε ένα παγκάκι, το πρωί δούλευε και το βράδυ πήγαινε σχολείο. Δυστυχώς, τίποτα δεν του χαρίστηκε.

Για καιρό προσπαθούσε μάταια να βρει χρήματα για να σπουδάσει μαγειρική, αποφασίζοντας τελικά να απευθυνθεί στον ΟΑΕΔ. Αρχικά, του αρνήθηκαν να σπουδάσει, ωστόσο, όπως είπε δεν τα παράτησε ούτε τότε. Έγραψε μια επιστολή με τη βοήθεια ενός άνδρα που τον έβλεπε να ξημεροβραδιάζεται έξω από τον ΟΑΕΔ. Και τελικά τα κατάφερε

Το 2009, έχασε την αδερφή του και τον πατέρα του στον πόλεμο.

Επίσης, λίγες μέρες πριν μπει στο MasterChef δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με την μητέρα του. Όπως είπε, πίστεψε ότι την είχε χάσει και δεν θα την ξαναδεί. Όνειρό του όπως είπε είναι να την δει και πάλι και να την πάρει αγκαλιά έπειτα από 19 χρόνια.

Παράλληλα, ο Ζαχίρ μίλησε για τον ρατσισμό που υπέστη ερχόμενος στην Ελλάδα αφού δυσκολευόταν να βρει δουλειά λόγω της καταγωγής του.

Η συγκλονιστική ιστορία του, άφησε άφωνους τους κριτές οι οποίοι δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τη συγκίνησή τους. Αφότου δοκίμασαν το φαγητό που είχε ετοιμάσει και δηλώνοντας πως τον θαυμάζουν για την επιμονή του στη ζωή, του έδωσαν τη λευκή ποδιά.

Μάλιστα, είπαν χαρακτηριστικά, πως ελπίζουν να είναι αυτοί που θα του δώσουν, έστω μέρος, από όσα έχει χάσει στη ζωή του.

https://www.youtube.com/watch?v=yq47RrfrZWI

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter