Μάστιγα οι κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων – Πώς τούς ξεγελάνε – Τι πρέπει να προσέχουν

Μάστιγα οι κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων – Πώς τούς ξεγελάνε – Τι πρέπει να προσέχουν

Καθημερινά δεκάδες ηλικιωμένοι άνθρωποι πέφτουν θύματα απατεώνων και ληστών που είτε ξεγελώντας τους, είτε με τη βία τους αποσπούν μικρά και μεγάλα χρηματικά ποσά ακόμη και μικροπράγματα αξίας που μπορεί να έχουν στο σπίτι τους.

Πότε τους προσεγγίζουν ως “απεσταλμένοι” συγγενικών τους προσώπων, πότε υποδύονται εργάτες της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, ή άλλων εταιρειών που προσφέρουν υπηρεσίες με στόχο να μπουν μέσα στο σπίτι τους.

Τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, πολλοί είναι αυτοί που εμφανίζονται ως μέλη διαφόρων συλλόγων που ζητούν οικονομική βοήθεια. 

Τις περισσότερες φορές τα ανυποψίαστα θύματα ανοίγουν την πόρτα και τους βάζουν στο σπίτι τους με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να δώσουν ό,τι μετρητά διαθέτουν. Ακόμη και αντικείμενα αξίας παίρνουν οι θρασύτατοι απατεώνες, ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που ασκούν βία στα θύματά τους μην πιστεύοντας ότι δεν έχουν κάτι αξίας να πάρουν. 

Για το λόγο αυτό η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με κάποια μέτρα που πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να λαμβάνουν προκειμένου να προφυλαχτούν όσο αυτό είναι δυνατό από τους επιτήδειους.

  • Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
  • Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε.
  • Μην τοποθετείτε τα χρήματά σας σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστιμό ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Επίσης κρατήστε την τσάντα μπροστά σας και φροντίστε να είναι κλειστή.
  • Μην πείθεστε εύκολα με άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.
  • Μην επιτρέπετε να σας προσεγγίζουν άτομα την ώρα που πραγματοποιείται συναλλαγές σε ΑΤΜ. Επίσης, μην δίνετε πληροφορίες για τον αριθμό ΡΙΝ ή για το λογαριασμό σας.
  • Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter