ΜΑΤ τραυμάτισαν στο κεφάλι φοιτητή – Συγκέντρωση φοιτητών στο Καβούρι (Photos)

ΜΑΤ τραυμάτισαν στο κεφάλι φοιτητή – Συγκέντρωση φοιτητών στο Καβούρι (Photos)

Επεισόδια με έναν φοιτητή τραυματία μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών δυνάμεων στο Καβούρι όταν η πορεία των φοιτητικών συλλόγων προσπάθησε να προσεγγίσει το ξενοδοχείο που συνεδριάζουν οι πρυτάνεις. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ακόμα δύο τραυματισμένοι φοιτητές, πιο ελαφρά. 

Οι φοιτητές αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που παρουσίασε, χθες, στο υπουργικό συμβούλιο η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Οι διατάξεις του νομοσχεδίου, που αφορούν όλες τις δρομολογούμενες αλλαγές για τα πανεπιστήμια, συζητούνται αυτή την ώρα στη Σύνοδο Πρυτάνεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκπρόσωπος των Πρυτάνεων συνομιλεί με τους φοιτητές.

Από το πρωί βρισκόταν στο σημείο κλούβα των ΜΑΤ, ενώ για ώρα παρέμεναν κλειστά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι αφού αποχώρησαν οι φοιτητές.

Διαβάστε επίσης: 

Καταγγελία: Αστυνομικοί τρύπησαν τα λάστιχα ΙΧ φοιτητή στο Καβούρι

Στο κεντρικό τους πανό, οι φοιτητικοί σύλλογοι που αντιδρούν ανέφεραν:

«Καμία σκέψη για κατάθεση νομοσχεδίου – Καμία διαγραφή φοιτητή – Δημόσια – δωρεάν εκπαίδευση για όλους – Τον λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς – Να μπλοκάρουμε τα σχέδια υπουργείου Παιδείας – Πρυτάνεων.»

Καταγγελία από την ΚΝΕ

Η ΚΝΕ καταγγέλλει την “απρόκλητη επίθεση που εξαπέλυσαν σήμερα δυνάμεις των ΜΑΤ εναντίον φοιτητών, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στο Καβούρι, με συνέπεια τον τραυματισμό 4 φοιτητών, μελών της ΚΝΕ, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο”.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει τον αυταρχισμό θέλοντας να επιβάλει “σιγή νεκροταφείου”, προκειμένου να σαρώσει ό,τι δικαίωμα έχει απομείνει στον λαό και τη νεολαία, να περάσει το νομοσχέδιο, που διαμορφώνει ένα ακόμα πιο ακριβό εκπαιδευτικό σύστημα για τις λαϊκές οικογένειες. Η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι-χέρι με την καταστολή. Αυτό επιβεβαιώνεται με όλες τις κυβερνήσεις» επισημαίνει η ΚΝΕ.












Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter