Ματαιώθηκε το διάγγελμα του πρωθυπουργού λόγω της φωτογραφίας του Documento

Ματαιώθηκε το διάγγελμα του πρωθυπουργού λόγω της φωτογραφίας του Documento

Στα θετικά της αποκάλυψης του Documento για τις βόλτες του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα και της φωτογραφίας του μες στην καλή χαρά, αγκαλιά με τους μοτοσικλετιστές που βρέθηκαν εκεί τυχαία, είναι ότι απέτρεψε ένα ακόμη βουτηγμένο στο παχύ μελό, διάγγελμα του που θα απέδιδε τις καθημερινές εκατόμβες, στην έλλειψη «ατομικής ευθύνης των πολιτών».

Μέχρι και την Τετάρτη που μας πέρασε τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους πολίτες την Παρασκευή το απόγευμα προκειμένου να θέσει το πλαίσιο των επόμενων κινήσεων. Κυρίως όμως να δημιουργήσει προσδοκίες, να ελαφρύνει το βαρύ κλίμα που έχει επικρατήσει στην κοινωνία και να «πουλήσει» ελπίδες σχετικά με το εμβόλιο που αναμένεται στο τέλος Δεκεμβρίου-αρχές Ιανουαρίου.

Φυσικά πίσω από φράσεις όπως «είμαι ο πρώτος που αναγνωρίζει τα λάθη και τα διορθώνει» θα πρόβαλε για μία ακόμη φορά την θεωρία της ατομικής ευθύνης των πολιτών (κάποιων πολιτών) που αρνούνται να συμμορφωθούν.

Διαβάστε επίσης: Ο πρωθυπουργός της χώρας έχει πρόβλημα

Η φωτογραφία όμως που δείχνει ότι ο πρωθυπουργός είναι ο πρώτος πολίτης που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις συστάσεις των ειδικών για περιορισμό της κυκλοφορίας, μάσκες παντού ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους, κοινωνικές αποστάσεις και μέτρα προστασίας, άλλαξε τα σχέδια. Το διάγγελμα αναβλήθηκε εν ευθέτω χρόνο όταν η συγκυρία θα είναι πιο ευνοϊκή. Μόνο που η φωτογραφία είναι πολύ δυνατή και πέραν των άλλων δείχνει ότι ο πρωθυπουργός είναι πράγματι πολύ μακριά από τους πολίτες του. Τελικά κρίθηκε ότι η εντύπωση είναι πολύ βαριά και δεν μπορεί να την διαχειριστεί.

Οι μετρήσεις που έχουν γίνει δείχνουν δυσαρέσκεια όχι μόνο των «συριζαίων» – γι αυτούς άλλωστε δεν νοιάζονται αφού τους έχουν χαμένους-, αλλά του πυρήνα των δεξιών ψηφοφόρων που περιμένουν πιο σοβαρή συμπεριφορά από τον πρωθυπουργό τους. Η φωτό και το βίντεο του πρωθυπουργού να γελά και να επευφημεί λίγο πριν το υπουργείο Υγείας ανακοινώσει μία ακόμη εκατόμβη δύσκολα ξεπερνιέται.

Αλλά όπως λένε και εκείνοι που γνωρίζουν από παλιά τον πρωθυπουργό λένε ότι «αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν μπορεί πια να κρυφτεί»…

Διαβάστε επίσης: Δεν έχει τέλος η πρόκληση: Θρηνούμε νεκρούς και ο Μητσοτάκης κάνει βόλτες και φωτογραφίζεται

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter