Μαθήματα πολιτικής επιστήμης από τον Κυρανάκη – Τι είναι Κομμουνισμός, τι είναι Αριστερά (Video)

Μαθήματα πολιτικής επιστήμης από τον Κυρανάκη – Τι είναι Κομμουνισμός, τι είναι Αριστερά (Video)

Μια πτυχή της προσωπικότητάς του, που την είχαμε υποπτευθεί ωστόσο, αποκάλυψε με την τελευταία εμφάνισή του στην τηλεόραση ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, γνωστός για το είπα-ξείπα και «δεν καταλάβατε καλά» του προεκλογικού παρελθόντος.

Δεν γνωρίζουμε αν ψάχνει μια έδρα Πολιτικής Επιστήμης, (ίσως να την βρει σε κάποιο… νεοφιλελεύθερο ιδιωτικό κατά προτίμηση κολέγιο), αλλά αυτή τη φορά απαντά σε δύο ερωτήσεις της δημοσιογράφου στο κανάλι «One» συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Τι είναι κομμουνισμός;» τον ερωτά η παρουσιάστρια και εκείνος (σαν να διαβάζουμε άρθρο άλλης εποχής) απαντά:

«Νομίζω ότι θα πρέπει να ρωτήσετε έναν κουμμουνιστή κυρίως για το τι είναι κουμμουνισμός. Ας προσπαθήσουμε να τον ορίσουμε: Κουμμουνισμός καταρχάς δεν είναι δημοκρατία. Είναι ένα ολοκληρωτικό καθεστώς όπου δεν έχεις δικαίωμα να εκφράσεις ελεύθερα την άποψή σου, δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις ελεύθερα αυτό που θέλεις και ονειρεύεσαι, πρέπει να είσαι ο ίδιος, να έχεις ταβάνι, και πρέπει να ακούς τα πρέπει και να τα ακολουθείς. Αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό ο κουμουνισμός και νομίζω ότι είμαστε πολύ τυχεροί που δεν ανήκουμε σε μια τέτοια χώρα», είπε ο Κυρανάκης σαν να μιλούσε σε καφενείο (χωρίς να θέλουμε να προσβάλουμε τα γνωστά καφενεία).

Εμείς να συμφωνήσουμε με τον κύριο Κυρανάκη:. Με offshore, μίζες, διαπλοκή και διαφθορά, καταστροφή του περιβάλλοντος, ακροδεξιά, ναζισμό, καπιταλισμό, βρώμικες συμμαχίες, λεφτά κάτω από το τραπέζι… σίγουρα «ταβάνι» για τον πλουτισμό και την προσωπικότητα του ανθρώπου δεν υπάρχει… Με όλα αυτά βέβαια και την ταξική κοινωνία παράγεται φτώχεια, πείνα εκμετάλλευση, ανεργία…

Επίσης και η ελεύθερη έκφραση του ανθρώπου συναρτάται από την ιδιοκτησία των Μέσων Ενημέρωσης, την προώθηση ατόμων με τις ίδιες απόψεις, τα fake news και την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών και τραπεζικών συμφερόντων.

Επίσης με τον κομμουνισμό – ως θεωρία- (κύριε Κυρανάκη μάθετε πως είναι «κομμουνισμός» και όχι «κουμμουνισμός») δεν υπάρχουν τζάκια, πορφυρογέννητοι και κληρονομιές δισεκατομμυρίων.

Ο κ. Κυρανάκης έχει κάθε δικαίωμα να έχει τις απόψεις του, να διαφωνεί με τον μαρξισμό ή ό,τι θέλει, ωστόσο ως εκ της θέσεώς του, όφειλε να είναι πιο ενημερωμένος (και μορφωμένος) επί του θέματος και να μην αναπαράγει κοινοτοπίες. Επίσης πως η μαρξιστική οικονομική σκέψη δεν απαντάται με ανοησίες τριών γραμμών… 

Αλλά ο κ. Κυρανάκης έχει άποψη και για την Αριστερά, αφού τον ρωτάει η δημοσιογράφος.

Στην αρχή της απάντησής του κομπιάζει, ψάχνεται… την βρίσκει ωραία ερώτηση (για να κερδίσει χρόνο). Μάλλον δεν το είχε σκεφτεί ποτέ, αυτός ο «άριστος» της ΝΔ.

Και για να βγει από τη δύσκολη θέση… απαντά: «Νομίζω πως είναι αυτό που είδαμε στην κυβέρνηση Τσίπρα. Είναι ένα σύνολο ανθρώπων που λένε πως ανήκουν στην αριστερά αλλά στην πραγματικότητα δεν πιστεύουν σε τίποτα» απαντά ο υποψήφιος καθηγητής πανεπιστημίου…

Δηλαδή –αν καταλάβαμε καλά- η αριστερά είναι κάτι καλό, που δεν ήταν ο Τσίπρας ή ούτως ή άλλως είναι κάτι κακό;

«Άρα δεν υπάρχει καλή αριστερά;» τον ρωτάει και πάλι η δημοσιογράφος.

«Εφαρμοσμένη αριστερά δεν ξέρω αν έχουμε δει πουθενά στον κόσμο» απαντά ο… επίλεκτος της ΝΔ…

Εννοείται πως για τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη υπάρχει μόνον μια οικονομική και πολιτική σκέψη: η νεοφιλελεύθερη…

Ούτως ή άλλως η Νέα Δημοκρατία δεν τα ‘χει καθόλου καλά με την Ιστορία, εκεί που δεν την συμφέρει…

Και αν η πραγματικότητα μας διαψεύδει, τι τα’χουμε τα κανάλια και τα δικά μας ΜΜΕ; 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter