Μαθητές – διαδηλωτές κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ τέσσερις ημέρες – Κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια

Μαθητές – διαδηλωτές κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ τέσσερις ημέρες – Κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια

Πέντε μαθητές που συνελήφθησαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 15ης Οκτωβρίου, κρατήθηκαν τέσσερις ημέρες στη ΓΑΔΑ, χωρίς, σύμφωνα με καταγγελίες, να έχουν δικαίωμα ούτε να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες τους, και οδηγούνται στα Δικαστήρια, με κατηγορίες σχετικά με επεισόδια. 

Ανάστατη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα ενώ κύμα συμπαράστασης υψώνεται από συλλόγους γονέων και νεολαιίστικες οργανώσεις. Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής στηρίζει τους μαθητές, καλεί σε κινητοποίηση συμπαράστασης και μιλά για οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο τρομοκράτησης νέων παιδιών που ορθώνουν την φωνή τους και διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Η καταγγελία της είναι η εξής:

«Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής καταγγέλλει την απαράδεκτη σύλληψη και κράτηση στην ΓΑΔΑ από την προηγούμενη Πέμπτη, 5 μαθητών που συμμετείχαν στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο . Οι 5 ανήλικοι μαθητές (ένας από 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, δύο από το ΕΠΑΛ Ιλίου, ένας από το 59ο Γυμνάσιο Αθηνών και ένας από την Σιβιτανίδειο) κρατούνται επί τέσσερις ολόκληρες ημέρες, χωρίς να έχουν δικαίωμα ούτε να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες τους! Η σύλληψη τους εντάσσεται σε ένα γενικευμένο σχέδιο να τρομοκρατηθούν οι μαθητές που αγωνίζονται για μία καλύτερη εκπαίδευση, για μία καλύτερη ζωή !!!. Στόχος της Κυβέρνησης είναι η μετατροπή των παιδιών μας σε αυριανούς υπάκουους σκλάβους που θα φοβούνται να ορθώσουν την φωνή τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Με την ωμή καταστολή και την απρόκλητη βία επιδιώκει να βάλει “φίμωτρο” στους χιλιάδες μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην υγεία και τη μόρφωση! Απαιτούμε εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι οι μαθητές και να απαλλαγούν πλήρως από τις ανυπόστατες κατηγορίες που τους βαραίνουν! Δηλώνουμε απερίφραστα ότι εμείς οι γονείς θα παραμείνουμε δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές μας. Τα αιτήματα τους είναι δίκαια, είναι και δικά μας αιτήματα. Δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία της κυβέρνησης και το οργανωμένο σχέδιο της δεν θα περάσει! Καλούμε όλους τους Συλλόγους και τις Ενώσεις της Αττικής να καταγγείλουν την ωμή τρομοκρατία εις βάρος των παιδιών μας!!!

Όλοι αύριο Δευτέρα 19/10/2020 στις 11 πμ στην κινητοποίηση συμπαράστασης στους 5 μαθητές, στο κτήριο 9 των Δικαστηρίων της Ευελπίδων.

Αθήνα, 18 Οκτώβρη 2020».

Την κινητοποίηση αλληλεγγύης στηρίζει και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος σημειώνει ότι «η κυβερνητική καταστολή έχει φτάσει στο επίπεδο να συλλαμβάνεται και να παραπέμπεται μαθητής 14 ετών για κακουργήματα». Ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρεται αναλυτικά την περίπτωση μαθητή γυμνασίου που οδηγείται σε δίκη. Οπως τονίζει, «ο Βαγγέλης, πρόεδρος του 15μελούς του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, συνελήφθη στο μαθητικό συλλαλητήριο της Πέμπτης και κρατείται από τότε στην Ασφάλεια. Τον συνέλαβαν ενώ έβγαινε από ένα μαγαζί εστίασης και χωρίς να μπορέσουν να βρουν τίποτα ενοχοποιητικό πάνω του.

Το “έγκλημα” του είναι ότι διεκδικεί ένα σχολείο με ασφάλεια. Με λιγότερους/ες μαθητές/τριες ανά τμήμα, με περισσότερους εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας». Δηλώνει την ανάγκη όλοι να κινητοποιηθούν και να συμμετέχουν μαζί με τους συμμαθητές του, τους συλλόγους γονέων και τον Δήμο Χαλανδρίου στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων στις 11 το πρωί της Δευτέρας (19.10.2020). «Η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων δεν θα περάσει!», καταλήγει.

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η ΚΝΕ τη σύλληψη και την 4ημερη κράτηση στη ΓΑΔΑ «σαν να είναι κοινός εγκληματίας», του 14χρονου μαθητή που συμμετείχε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στη μεγάλη μαθητική κινητοποίηση. Οπως αναφέρει σε σχόλιο του το γραφείο τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ , αυτό «βαραίνει αποκλειστικά και μόνο την κυβέρνηση, η οποία με ωμή καταστολή και απρόκλητη βία επιδιώκει να βάλει «φίμωτρο» στους χιλιάδες μαθητές που αγωνίζονται για τα αυτονόητα δικαιώματά τους στην υγεία και τη μόρφωση! Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θα θερίσει θύελλες! Απαιτούμε εδώ και τώρα να αφεθεί ελεύθερος ο 14χρονος μαθητής και να απαλλαγεί πλήρως από τις ανυπόστατες κατηγορίες που τον βαραίνουν!».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter