Μαθητές παραδίδουν υπογραφές στον πρωθυπουργό για τη γούνα

Μαθητές παραδίδουν υπογραφές στον πρωθυπουργό για τη γούνα

Αντιπροσωπεία_x000D_
από μέλη της Ομάδας Δράσης Μαθητών για την Προστασία των Ζώων (Δίκτυο Τέχνης και Δράσης), του 7ου Δημοτικού_x000D_
Σχολείου Αγίου Δημητρίου και της Οργάνωσης VeGaia, παρέδωσαν στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στο Μαξίμου κουτί με περισσότερες_x000D_
από 30.000 υπογραφές και έργα των παιδιών σχετικά με την προστασία των_x000D_
γουνοφόρων ζώων. 

Αιτήματα είναι να διακοπούν οι επιδοτήσεις προς τη γουνοποιία και να καταργηθεί σταδιακά η εκτροφή και η θανάτωση ζώων για τη γούνα τους.

Η δράση αυτή αποτελεί συνέχεια επιστολών και κινητοποιήσεων από οργανώσεις και πολίτες, οι οποίοι ζητούν να σταματήσει η σπατάλη δημοσίου χρήματος για την ενίσχυση ενός κλάδου που σε παγκόσμιο επίπεδο καταδικάζεται και καταργείται.

Υπενθυμίζουμε ότι πανελλαδική δημοσκόπηση που διεξήχθη τον περασμένο Δεκέμβριο έδειξε ότι το 83% των πολιτών διαφωνεί με την εκτροφή και θανάτωση ζώων για τη γούνα τους, αλλά και με τις κρατικές ενισχύσεις προς τη γουνοποιία.

Η πολιτική τόσο της προηγούμενης όσο και της τωρινής κυβέρνησης, και η επιδότηση της γουνοποιίας με εκατομμύρια ευρώ από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, οδήγησε στην αύξηση των εκτροφείων στη χώρα μας (από 43 το 2011 σε 131 το 2018), δεν αύξησε όμως ούτε τις εξαγωγές, ούτε τις θέσεις εργασίας.

Σε μία περίοδο μάλιστα που άλλα κράτη μέλη θεσμοθετούν την κατάργηση των εκτροφείων γουνοφόρων ζώων, μεγάλες πόλεις απαγορεύουν την πώληση γούνινων ειδών, ενώ η γούνα καταργείται συνεχώς από μεγάλα ονόματα της μόδας και απορρίπτεται από τους καταναλωτές, η χρηματοδότηση του εν λόγω κλάδου δεν έχει λογική.

Ελπίζουμε ότι ο Πρωθυπουργός θα ανταποκριθεί στα αιτήματα και τις ανησυχίες της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών και θα παρέμβει, ώστε η φθίνουσα αυτή δραστηριότητα να μην ενταχθεί σε επόμενα χρηματοδοτικά προγράμματα και θα εξεταστεί η σταδιακή αντικατάσταση του παραγωγικού μοντέλου στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter