Μαθητές στην Ταϊλάνδη παρελαύνουν με σβάστικες

Μαθητές στην Ταϊλάνδη παρελαύνουν με σβάστικες

Με αφορμή την 62η επέτειο του σχολείου τους, μαθητές στην Ταϊλάνδη κλήθηκαν να παρουσιάσουν ένα ιστορικό θέμα. Και διάλεξαν τον… Χίτλερ!_x000D_
_x000D_

Όπως αναφέρει η Ουάσινγκτον Ποστ, ο καθηγητής ιστορίας των μαθητών του λυκείου, πρότεινε στους μαθητές τους να παρουσιάσουν μία Αραβική φιγούρα στο κοινό. Όμως εκείνοι αντιπρότειναν -ως ιστορική περίοδο- την χιτλερική Γερμανία.

Ο καθηγητής τους Λιου Ξι-Τσενγκ τους τόνισε ότι το θέμα θα εγείρει αντιδράσεις, καθώς είναι “αμφιλεγόμενο”, ωστόσο το σχολείο αποφάσισε να σεβαστεί την άποψη των μαθητών του.

Έτσι, η πόλη Χσιντσού, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Ταϊπέι, είδε τους μαθητές να παρελαύνουν κρατώντας σβάστικες και κάνοντας το ναζιστικό χαιρετισμό.

Η αντίδραση ήταν άμεση: Πρώτοι οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήρισαν το γεγονός “αηδιαστικό” και “εκδήλωση ασέβειας”.

Από κοντά, το Γερμανικό Ινστιτούτο της Ταϊπέι ήταν αυστηρά απαξιωτικό απέναντι στην κίνηση, τονίζοντας ότι “το Ολοκαύτωμα ήταν ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας”  και το Ισραηλινό Γραφείο Οικονομικών και Πολιτιστικών θεμάτων, που εδράζει στην πρωτεύουσα της χώρας καταδίκασε το γεγονός χαρακτηρίζοντάς το “σοκαριστικό μόλις 7 δεκαετίες μετά το πέρας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου”.

Μετά από την γενικότερη κατακραυγή, ο διευθυντής του σχολείου υπέβαλε την παραίτησή του. «Ζητώ συγγνώμη στα θύματα και στον κόσμο…» δήλωσε την Κυριακή, υποσχόμενος ότι θα επιβάλει κυρώσεις στους σχολικούς αξιωματούχους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter