Μαθητές στιγματίζουν συμμαθητή τους με σύνδρομο κάνοντας κατάληψη για να τον διώξουν από το σχολείο

Μαθητές στιγματίζουν συμμαθητή τους με σύνδρομο κάνοντας κατάληψη για να τον διώξουν από το σχολείο

Ένα 12χρονο παιδί στιγματίστηκε από τους ίδιους τους συμμαθητές του στο 2 Γυμνάσιο Καλαμαρίας.

Το όνομα του αγοριού που πάσχει από ένα σύνδρομο αναφερόταν σε ανακοίνωση που τοιχοκολλήθηκε, την οποία και έγραψαν οι συμμαθητές του με σκοπό να το απομακρύνουν από το σχολείο.

Οι μαθητές του σχολείου επίσης προχώρησαν σε κατάληψη την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου με μοναδικό αίτημα την απομάκρυνση του αγοριού απ’ το σχολείο.

Όπως εξηγεί στο Documentο o Θανάσης Κοκονάς, πρόεδρος Ομοσπονδίας γονέων κεντρικής Μακεδονίας «το γεγονός είναι καταδικαστέο» λέγοντας ότι «το συγκεκριμένο παιδί είχε περιθωριοποιηθεί από τους συμμαθητές τους από τις αρχές του χρόνου».

Ο πατέρας του παιδιού περιμένοντας την παράλληλη στήριξη για το παιδί του πλήρωνε εκπαιδευτικό για να στηρίζει το παιδί του την ώρα του μαθήματος. Τελικά η παράλληλη στήριξη ήρθε τέλος του χρόνου όπως εξηγεί ο κ Κοκονάς αλλά μέχρι τότε η ζημιά είχε γίνει. Το παιδί πλέον ήταν στο περιθώριο από του συνομήλικους του .

Αύριο αναμένεται να γίνει συνάντηση των μελών της Ομοσπονδίας και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου με σκοπό να βρεθούν ευθύνες από την πλευρά της διεύθυνσης και κυρίως λύσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter