Μαθήματα δημοσιογραφίας από το ΑΠΕ που υπαγορεύει γραμμή Μαξίμου

Μαθήματα δημοσιογραφίας από το ΑΠΕ που υπαγορεύει γραμμή Μαξίμου

Τα «αντανακλαστικά» του Μαξίμου φαίνεται πως ενεργοποίησαν οι κινήσεις της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου που έχει θέσει στο «μικροσκόπιό» της το σκάνδαλο παρακολουθήσεων.

Έτσι, για ακόμη μια φορά το ΑΠΕ, το οποίο υπενθυμίζεται πως βρίσκεται υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού, ανέλαβε ενεργό ρόλο στην κατεύθυνση των ειδήσεων που αφορούν το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, την ώρα που η δουλειά του πρακτορείου είναι να δίνει «καθαρές» ειδήσεις όχι τις ανακοινώσεις των στελεχών της ΝΔ και της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα, από νωρίς το πρωί η επιτροπή PEGA ζήτησε με επιστολή την ενεργοποίηση της Europol, με σκοπό να προτείνει έρευνες για καταχρήσεις λογισμικού υποκλοπής spyware ενώ αργότερα έγινε γνωστή η είδηση πως η επιτροπή με ομόφωνη απόφαση από το προεδρείο, ζητά να δει κατά την επίσκεψη της στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρόκειται για να δύο γεγονότα τα οποία με μια γρήγορη αναζήτηση δεν υπάρχουν στο αρχείο του ΑΠΕ.

Ωστόσο, εντόπισαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας την είδηση που ο Πρόεδρος της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου «εκθέτει» τον αντιπρόεδρο του ΕΚ, Δημήτρη Παπαδημούλη, κάτι που δε γράφεται ούτε στο Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας για τη Νότια. Στην πραγματικότητα ο Πρόεδρος της Επιτροπής με… αναθεωρητική διάθεση, προσπάθησε να αμφισβητήσει τον αντιπρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται περί… προσχεδίου προγράμματος και ότι θα αναθεωρηθεί.

Ειδικότερα, είδαμε τηλεγράφημα για τον Γερούν Λέναερς (23.53), τηλεγράφημα για την αντίδραση Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου (00.24) και ξανά τηλεγράφημα για τον Γερούν Λέναερς (8.50).

Βέβαια τόσο τις απαντήσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη, όσο και τις αρχικές του αναρτήσεις με τις οποίες αναδεικνυόταν η αρχική κίνηση από την επιτροπή PEGA, δεν υπάρχουν.

Δείτε επίσης: 

Σκάνδαλο υποκλοπών – Αποκάλυψη Παπαδημούλη για PEGA: «Έπεσαν τηλέφωνα, τράβηξαν αυτιά» (Ηχητικό)

Σκάνδαλο υποκλοπών: Η PEGA ζητά να δει όσους… απέρριψε η ΝΔ στην Εξεταστική – «Πυρά» Παπαδημούλη

Στην Αθήνα μετά την Κύπρο η επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές

Την εμπλοκή της Europol στα σκάνδαλα υποκλοπών ζητά η Επιτροπή PEGA

Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Δεν ξέρει, δεν είδε, δεν άκουσε ο Οικονόμου για την έρευνα της Europol

Πρόεδρος Επιτροπής LIBE: «Το σκάνδαλο υποκλοπών δεν έχει την προβολή που θα έπρεπε στην Ελλάδα»

«Κωμικό σκετς» η στάση των Ελλήνων αξιωματούχων στην Ευρωβουλή, τονίζει η Σόφι ιν’τ Βελντ, μέλος της επιτροπής PEGA

Αρχές Νοεμβρίου στην Αθήνα η επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter