Μαθήματα γαλλικής ιστορίας

Μαθήματα γαλλικής ιστορίας
AP Photo/Aurelien Morissard

Υπάρχουν στιγμές που η ιστορία σού χτυπά την πόρτα. Αν έχεις τα αυτιά σου ανοιχτά τότε θα απαντήσεις, αν όχι, αν ασχολείσαι με κάτι άλλο που θεωρείς σοβαρότερο, τότε θα βαρεθεί να περιμένει και θα φύγει για να χτυπήσει την πόρτα κάποιου άλλου. Οι Γάλλοι άκουσαν αυτό το χτύπημα της ιστορίας κι απάντησαν εμφατικά στη Λεπέν, με έναν τρόπο που είναι άξιο συγχαρητηρίων και η ιστορία θα το καταγράψει με χρυσά γράμματα. Οι Γάλλοι έδειξαν τον δρόμο σε όλους μας ότι η κοινωνία μπορεί να σκίσει αυτό το μαύρο πέπλο που κάποιοι θέλουν να απλώσουν σε όλη την Ευρώπη.
Ναι, είναι διαφορετικό πολιτικό σύστημα, αλλά αν θέλουμε να κοιτάξουμε μπροστά, η Γαλλία αποτελεί το παράδειγμα.

*** Διαφορετικά μπορούμε να συνεχίζουμε να βλέπουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ψηφίζει τους νόμους που θέλει, όπως για παράδειγμα αυτός που απαγορεύει κάθε προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού από παρατηρητήρια για μείζονος σημασίας δίκες, όπως αυτό που μετέδιδε και μεταδίδει τη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς επίσης και την εκδίκαση της υπόθεσης του Ζακ Κωστόπουλου.
Θα ορίζουν τους δικαστές που θέλουν, θα βγάζουν αργότερα τη διαρροή που θέλουν, τα μεγάλα ΜΜΕ θα την παίρνουν χωρίς να αλλάζουν ούτε κόμμα και μετά θα την αντιγράφουν όλα τα υπόλοιπα Μέσα. Απλά και ωραία…

*** Όχι, δεν ήταν ακροδεξιοί στην πλειοψηφία τους όσοι συμμετείχαν στο Family Pride, στη Θεσσαλονίκη. Απλά φώναζαν «Ελλάς, Ελλάς, ή ταν ή επί τας», «αναρχικοί και μπολσεβίκοι, αυτή η γη δεν σας ανήκει» και διάφορα άλλα γνωστά σε όλους μας συνθήματα από μαύρες εποχές που ζήσαμε.
Είναι οι ίδιοι που τα τελευταία χρόνια, αφού μπήκαν φυλακή τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, φώναζαν για τη Μακεδονία, τα εμβόλια και οτιδήποτε άλλο ακραίο και ψεκασμένο. Τώρα διαδηλώνουν κατά των gay. Παλιότερα έκαναν εξορκισμό σε αγάλματα που θεωρούσαν διαολεμένα, αύριο θα είναι κάτι άλλο. Η ίδια «δεξαμενή» πάντως είναι.

*** Στη χώρα που συμμετείχαν πολιτικοί στην Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία, κάτι που απαγορεύεται ρητά, δεν θα έβαζαν το χεράκι τους για το ποιος θα είναι επικεφαλής και σημαιοφόρος της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας; Γιατί να μην είναι ο Άδωνις ή ο Βορίδης; Ή ο Γιώργης ο Αυτιάς, να μην κουραζόμαστε.

*** Απολύθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό που εργαζόταν η δημοσιογράφος που πήρε πρόσφατα συνέντευξη από τον Τζο Μπάιντεν. Κι αυτό γιατί οι ερωτήσεις ήταν έτοιμες από πριν, από την επικοινωνιακή ομάδα του Αμερικανού προέδρου.
Γατάκια αμερικάνοι. Εμείς όταν τα κάναμε αυτά, με βίντεο κιόλας, εσείς ήσασταν πάνω στα δέντρα.

*** Θα βγαίνουν συνέχεια τώρα πραγματάκια διάφορα για τον Αυγενάκη. Μετά τον Νίκο Κακλαμανάκη, η πρόεδρος του Συνδέσμου Αθλητών Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΣΑΜΑΕ), Παναγιώτα Δελαγραμμάτικα, κατήγγειλε παράνομες αμοιβές σε μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΟΕΔΜΑ) «του Λευτέρη Αυγενάκη».
Η Δώρα Τσαμπάζη θυμήθηκε τα όσα είχε καταγγείλει ο σύζυγός της, Ολυμπιονίκης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης περί κονδυλίου, ύψους 20.000 ευρώ, για την προσωπική του προβολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Και θα βγουν κι άλλα.

*** Ξέσπασε ο Άρης Πορτοσάλτε για τη μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό. Τόσο που τον έκανε βίντεο και το Luben.

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter