«Μαθηματικά» Σκρέκα με σφραγίδα Μητσοτάκη

«Μαθηματικά» Σκρέκα με σφραγίδα Μητσοτάκη

Καμία ντροπή, καμία αξιοπρέπεια απέναντι στους αδύναμους, στους χαμηλόμισθους και σε αυτούς που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα; Όλες οι έρευνες ανεξάρτητων φορέων, όλες οι δημοσκοπήσεις, αποτυπώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο το πρόβλημα της ακρίβειας που αντιμετωπίζει η καθολική πλειοψηφία της κοινωνίας, αλλά ο Κώστας Σκρέκας προσπαθεί με κάθε τρόπο, «μαγειρεύοντας» τα νούμερα, να μας πείσει ότι αυτό που βιώνουμε είναι κάτι άλλο. Μοιάζει με ακρίβεια, αλλά δεν είναι.

*** Τις προάλλες ο υπουργός Ανάπτυξης, γιος του Θεόδωρου Σκρέκα, για όσους δεν γνωρίζουν – τέσσερις φορές βουλευτής της ΝΔ – μας είπε ότι δεν είναι ακριβό το αρνί, αλλά… βαρύ και πως η κυβερνησάρα μας έδωσε στον κόσμο το δικαίωμα της επιλογής για το πού θα αγοράσει το αρνί του Πάσχα.
Λες και τις άλλες χρονιές, όλοι είχαν την ίδια τιμή.

*** Τον άκουσα χθες να λέει ότι μηδενίστηκε ο πληθωρισμός στο σούπερ μάρκετ και πως πλέον υπάρχουν και φθηνά προϊόντα στα ράφια. Σε ποια ράφια, της αποθήκης που δεν έχουν τιμές; Ναι, αυτά είναι φθηνότερα. Ποια προϊόντα είναι φθηνότερα, γιατί εμένα πλέον δεν μου φτάνει το 50άρικο ούτε για τυρί, γαλοπούλα, ψωμί, γάλα και δημητριακά. Τα απολύτως απολύτως απαραίτητα, δηλαδή.

*** Έχουμε τον χαμηλότερο μισθό στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη Βουλγαρία και τις πιο υψηλές τιμές σχεδόν σε όλα τα προϊόντα και βγαίνει και μιλάει; Κανονικά θα έπρεπε να είναι κλεισμένος στο μπάνιο του και να ντρέπεται να βγει, όχι να μας λέει κάθε μέρα τι καλή εφαρμογή είναι ο e-katanalotis, που τις προάλλες είχαν να ενημερώσουν τις τιμές δέκα μέρες.

*** Ποτέ τα ΜΜΕ, πλην της 7ετίας της Χούντας, δεν είναι τόσο δουλικά απέναντι σε μια κυβέρνηση. Λίγο να έκαναν τη δουλειά τους, ο Μητσοτάκης θα είχε μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας πριν το καταλάβει. Τόσα σκάνδαλα, τόση αδιαφάνεια και δεν τον αγγίζει τίποτα. Αυτοκράτορας πάνω στο άλογο και οι Πετσωμένοι τον κοιτούν περιμένοντας, όπως ο σκύλος το αφεντικό του.

*** Είδατε, αντίθετα, πώς ασχολήθηκαν με τις εταιρείες και τις φορολογικές διαφορές της οικογένειάς του Στέφανου Κασσελάκη από την εποχή που ο ίδιος ήταν 14 χρονών και τελείωνε το Γυμνάσιο; Έκαναν αυτά τα ΜΜΕ, ως όφειλαν, το ίδιο και με τα Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα σπίτια της συζύγου του και τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας; Έχει οποιαδήποτε ευθύνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι ο πρωθυπουργός;
Αυτό, όχι, ούτε επί Χούντας δεν το σκέφτηκαν…

*** «Περιμένουμε από τη νέα κυβέρνηση στα Σκόπια να σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο Παύλος Μαρινάκης και αναρωτιέμαι: πόσο σανό τους τάισαν το 2019; Πόσο;

*** Θέλετε λίγο Πορτοσάλτε, έτσι για να πάει καλά το Σαββατοκύριακο;

H NTAMA

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Ραμόν Φονσέκα – Ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους στα Panama Papers

Ιράν: Απελευθερώθηκαν επτά ναυτικοί του πλοίου Aries που έχει κατασχεθεί από τους Φρουρούς της Επανάστασης

Χαλάει απότομα ο καιρός: Έντονα φαινόμενα τη νύχτα – Η τελευταία πρόγνωση της ΕΜΥ

Βόρεια Μακεδονία: Η νέα πραγματικότητα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών μετά τη νίκη των εθνικιστών του VMRO

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter