Ματωμένο Σαββατοκύριακο στο Μεξικό: 25 δολοφονίες – Εννέα άτομα εκτελέστηκαν ενώ έβλεπαν ποδόσφαιρο

Ματωμένο Σαββατοκύριακο στο Μεξικό: 25 δολοφονίες – Εννέα άτομα εκτελέστηκαν ενώ έβλεπαν ποδόσφαιρο

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο Μεξικό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με αξιωματούχους και μεξικανικά ΜΜΕ, ανάμεσά τους εννιά άνδρες οι οποίοι εκτελέστηκαν ενώ έβλεπαν ποδόσφαιρο σε ένα σπίτι στη βιομηχανική πόλη Μοντερέι.

Πάνοπλοι μασκοφόροι εισέβαλαν σε ένα σπίτι στο Σαν Νικολάς δε λος Γάρσα όπου οι άνδρες παρακολουθούσαν τον αγώνα μιας τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας στην τηλεόραση, σύμφωνα με εισαγγελείς. Επτά από τα θύματα σκοτώθηκαν επί τόπου, ενώ δύο άλλοι άνδρες υπέκυψαν στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν.

Αντίπαλες συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά μάχονται για επιρροή. Έχουν κατακερματιστεί σε μικρότερες, πιο αιμοδιψείς ομάδες έπειτα από μια δεκαετία στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον των καρτέλ.

Το κύμα βίας στο Μεξικό, όπου το 2017 καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός ανθρωποκτονιών της τελευταίας 20ετίας, έχει μετατραπεί σε κεντρικό ζήτημα του διαλόγου ενόψει των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών του Ιουλίου. Το κυβερνών Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI) του προέδρου Ενρίκε Πένια Νιέτο έχει πέσει στην τρίτη θέση στην πρόθεση ψήφου με βάση πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Μια σειρά επιθέσεων εναντίον νυχτερινών κέντρων καταγράφηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Μια ομάδα ενόπλων σκότωσε τρεις άνδρες μέσα σε ένα μπαρ στο Κανκούν, δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ.

Ένας τουρίστας από τη Χιλή σκοτώθηκε όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ μέσα σε ένα εστιατόριο στο Ακαπούλκο, άλλο παραθαλάσσιο θέρετρο. Δύο άλλοι άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σε ένα μπαρ στην πρωτεύουσα της Πολιτείας Βερακρούς όταν δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον εργαζομένων σε αυτό και ενός μουσικού συγκροτήματος.

Έξι άνθρωποι δολοφονήθηκαν στη Σιουδάδ Χουάρες, στα σύνορα με τις ΗΠΑ, ανάμεσά τους ένα ζευγάρι. Τα πτώματα των μελών του ζευγαριού βρέθηκαν σε ένα πάρκο με σημάδια από βασανιστήρια.

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Πολιτεία Ταμαουλίπας, που γειτονεύει με τις ΗΠΑ.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή προκειμένου να παρουσιάσει τα σχέδιά της για την αύξηση της ασφάλειας στη χώρα μετά το ρεκόρ των 25.000 και πλέον ανθρωποκτονιών του 2017, υποσχόμενη να αναπτύξει κι άλλα στρατεύματα στις περιοχές με τα εντονότερα προβλήματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter