Μάχη εναντίον της αναμόρφωσης του Καλλικράτη προαναγγέλλει ο Πατούλης

Μάχη εναντίον της αναμόρφωσης του Καλλικράτη προαναγγέλλει ο Πατούλης

Νέος γύρος αντιπαράθεσης άνοιξε σήμερα μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη με αφορμή την αναμόρφωση του Καλλικράτη. Κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ ο κ. Πατούλης διαμήνυσε ότι οι δήμαρχοι ετοιμάζονται για «μάχη» και επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του υπουργού: «Θα πρέπει να υπάρχει τσίπα, επιτέλους.

 Δεν μπορεί ο υπουργός να παίρνει δέκα μισθούς παραπάνω και να προσβάλει ανθρώπους που έχουν αφήσει τη δουλειά τους για να υπηρετήσουν την αυτοδιοίκηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, προσδιορίζοντας τον τρόπο …μάχης προανήγγειλε πρόγραμμα γενικών συνελεύσεων των δημάρχων σ’ ολη την Ελλάδα, προκειμένου να υπάρξει αντίδραση στην μεταρρύθμιση του Καλλικράτη με αιχμή την απλή αναλογική, την οποία προκρίνει το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κ. Πατούλης κατηγόρησε επίσης τον υπουργό Εσωτερικών ότι με την επίσκεψή του σε δήμους της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης άρχισε να μοιράζει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς και να μοιράζει χρήματα στους δήμους αλλά «οι δήμαρχοι δεν τσιμπάνε».

Με την άποψη του προέδρου της ΚΕΔΕ για τα «καθρεφτάκια στους ιθαγενείς» συμφώνησε και ο προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, δήμαρχος Αμφιλοχίας, Απόστολος Κοιμήσης, ο οποίος επίσης, τάχθηκε κατά της απλής αναλογικής.

Αντιθέτως, διαχώρισε τη θέση του ο δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης (ανεξάρτητος), ο οποίος επέκρινε τόσο την απόφαση της διοίκησης της ΚΕΔΕ να προχωρήσει σε γενικές συνελεύσεις μέσα σε 10 ημέρες όσο και την έντονη αντίδραση στο πόρισμα της Επιτροπής για την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση: «Δεν καταλαβαίνω γιατί πιεζόμαστε να κάνουμε τόσες γενικές συνελεύσεις μέσα σε 10 ημέρες. Αν το κάνουμε για να ξεσηκώσουμε την Αυτοδιοίκηση, τότε λέω ότι αυτός δεν είναι ο ρόλος μας», υπογράμμισε.

Με την άποψή του συντάχθηκε και ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας» (ΣΥΡΙΖΑ) και δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας. «Οι εσπευσμένες γενικές συνελεύσεις σημαίνουν ότι συνεχίζουμε να κινούμαστε στη λογική του πολιορκητικού κριού της κυβέρνησης και της αριστερής παρένθεσης», σχολίασε.

Η απάντηση Σκουρλέτη

Απαντώντας στις αιτιάσεις Πατούλη περί «δημάρχων ιθαγενών» ο Π. Σκουρλέτης δήλωσε: «Η εμπειρία μου από τις απευθείας συζητήσεις μου με τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι τεράστια η απόσταση ανάμεσα στον κ. Πατούλη και τους Δημάρχους, γενικότερα τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε ό,τι αφορά το ύφος και τον λόγο του. Προσωπικά, αδυνατώ να τον παρακολουθήσω.

Δεν περίμενα ποτέ να αναφερθεί τόσο απαξιωτικά για τους συναδέλφους του, αναφορικά με την απόφαση του υπουργείου να ενισχύσει εκτάκτως τους μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους με 20 εκατομμύρια ευρώ, ανταποκρινόμενο στις εκκλήσεις τους για μεγαλύτερη στήριξη. Όσο και να προσπαθεί για το αντίθετο ο κ. Πατούλης, ο διάλογος για τα μεγάλα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συνεχιστεί.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter