«Μάχη» Ιερώνυμου – σκληροπυρηνικών με φόντο το συλλαλητήριο στην Αθήνα για το Σκοπιανό

«Μάχη» Ιερώνυμου – σκληροπυρηνικών με φόντο το συλλαλητήριο στην Αθήνα για το Σκοπιανό

Προ των ευθυνών τους, ενόψει και του συλλαλητηρίου της Αθήνας για το Σκοπιανό, επιχειρεί να θέσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τους Ιεράρχες που είτε υποστηρίζουν, είτε επιδιώκουν δυναμική συμμετοχή της Εκκλησίας στις κινητοποιήσεις για το εθνικό θέμα, συγκαλώντας εκτάκτως για την Παρασκευή τη Σύνοδο, η οποία κανονικά επρόκειτο να συνεδριάσει στις αρχές Φεβρουαρίου.

Διαφαίνεται ότι στην απόφαση του Αρχιεπισκόπου βάρυνε, αφενός η κινητικότητα που αναπτύχθηκε στους κόλπους της Εκκλησίας από σκληροπυρηνικούς Ιεράρχες οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, κινούνται ήδη για ενεργό συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας, με ομιλίες και μπλοκ των μητροπόλεων. Αφετέρου, η προσπάθειά του να προστατέψει την εικόνα της Εκκλησίας από τις σκιές του διχασμού στους κόλπους της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος θα προτείνει στη Σύνοδο, δηλαδή το ανώτατο τακτικό διοικητικό όργανο της Εκκλησίας, να στηρίξει με απόφαση την άποψή του ότι τα συλλαλητήρια δεν βοηθούν, στις παρούσες συνθήκες, στην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων, ενώ φαίνεται πως θα λάβει και μέριμνα για τις …ανησυχίες των σκληρών της Συνόδου. Προτείνεται να υπάρχει η διαβεβαίωση της επαγρύπνησης της Εκκλησίας για τις εξελίξεις στο εθνικό θέμα. Σταθερή παραμένει –και θα επικαιροποιηθεί- η θέση της Εκκλησίας κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία στο όνομα των Σκοπίων.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί μητροπολίτες της Αττικής, μεταξύ των οποίων και οι δογματικοί Νέας Σμύρνης και Πειραιώς, δρομολογούν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο, ενώ την επιθυμία του να συμμετάσχει δεν έχει κρύψει, νωρίτερα πάντως από τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας. Την ίδια ώρα κινητικότητα αναπτύσσεται και στις Μητροπόλεις της Πελοποννήσου, οι οποίες διερευνούν τις δυνατότητες και τους τρόπους συμμετοχής τους στο συλλαλητήριο των Αθηνών. Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι, ανήμερα της διεξαγωγής του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, δικό του συλλαλητήριο οργάνωσε και πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Μάλιστα ο κ. Αμβρόσιος όχι μόνο φωτογραφήθηκε, έμπλεος χαράς, με τους δύο υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό και Ηλία Παναγιώταρο, αλλά επιπλέον δήλωσε πως προτιμά να τον αποκαλούν φασίστα από κατσαπλιά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter