Μάχη χαρακωμάτων Μητσοτάκη – Τζιτζικωστα για το ποιος φταίει για την κατάσταση στη Θεσαλονίκη

Μάχη χαρακωμάτων Μητσοτάκη – Τζιτζικωστα  για το ποιος φταίει για την κατάσταση στη Θεσαλονίκη

Το παιχνίδι της κολοκυθιάς βλέπουμε να παίζουν εδώ και ένα μήνα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το ποιος φταίει για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Θεσσαλονίκη σήμερα λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού στην συμπρωτεύουσα.

Για τους καλά παρατηρητικούς, το τελευταίο διάστημα ο Απόστολος Τζιτζικώστας – ο υποψήφιος και για την αρχηγία της ΝΔ μια εποχή – έχει πυκνώσει τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις στις οποίες φροντίζει να τονίζει πως ο ίδιος ζητούσε αυστηρότερα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη,  από τις 20 ή τις 22 Οκτωβρίου επικρίνοντας εμμέσως τους χειρισμούς της κυβέρνησης επειδή δεν έλαβε εγκαίρως μέτρα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του, αποδέχτηκε στη Βουλή ότι «πέσαμε έξω με τη Θεσσαλονίκη», λέγοντας ότι «η ευθύνη βαραίνει όλους, πρώτα απ’ όλα την κυβέρνηση, αλλά νομίζω ότι και τους τοπικούς άρχοντες και ενδεχομένως όλους όσοι επεδίωξαν να εορτάσουμε έτσι -έστω όπως εορτάστηκε τελικά- ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου».

Το «αντάρτικο» ωστόσο του Απόστολου Τζιτζικώστα έχει προκαλέσει την αντίδραση άλλων παραγόντων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι όντως πάσχιζαν να επιβληθούν εγκαίρως μέτρα. Ενώ, όπως αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης» στο «Βήμα της Κυριακής», ο περιφερειάρχης αγωνιούσε μόνο για την ευημερία της τοπικής οικονομίας. Η στήλη της έγκυρης εφημερίδας αναφέρει ότι ο κ. Τζιτζικώστας είχε μια μάλλον χαλαρή προσέγγιση στην επιτήρηση των μέτρων που ίσχυαν στην Θεσσαλονίκη, «όχι μόνο στα λόγια αλλά και στις πράξεις», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Τούτο διότι, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την 1η Ιουλίου μέχρι τώρα επέβαλε όλα κι όλα 10 πρόστιμα, ύψους 1.500 ευρώ, για τους ελέγχους που έκανε. Το ίδιο διάστημα τα κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας, της ΕΛ.ΑΣ. και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας επέβαλαν πρόστιμα ύψους 75.000 ευρώ.

Έτσι λοιπόν, όπως σημειώνει ο «Βηματοδότης», τις προσεχείς ημέρες θα εγκατασταθεί στην πόλη κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. από την Αθήνα και θα δημιουργηθεί επιχειρησιακό κέντρο του ΕΚΑΒ ώστε όλες οι απαιτούμενες ενέργειες να γίνονται επί τόπου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter