Μάχη ζωής το 2021 με ριζοσπαστική μετριοπάθεια

Μάχη ζωής το 2021 με ριζοσπαστική μετριοπάθεια

Μιλούν για αυξήσεις στις συντάξεις χωρίς να τις έχουν δώσει (453.000 εκκρεμούν), μιλούν για εμβολιασμό χωρίς να έχουν έρθει τα εμβόλια.

Η διαχειριστική ανεπάρκεια σε όλους τους τομείς κραυγαλέα, βγάζει μάτι, γεμίζει ανασφάλεια τους πολίτες για τα στοιχειώδη.

Είναι χαρακτηριστική η δηκτική αναφορά φιλοκυβερνητικής εφημερίδας για τους υγειονομικούς: «Το Ευχαριστώ δεν τρώγεται. Πολλά ελέχθησαν, αλλά λίγα τηρήθηκαν» γράφει.

Για τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ «χαρίζουν» ένα μεγάλο ανέξοδο «ευχαριστώ»· για τα κανάλια, τον στρατό των τρολ και την Palantir σπαταλούν πακτωλό εκατομμυρίων. Η επικοινωνιακή εργαλειοποίηση εμβολίων και συντάξεων δεν έχει όριο. Κοινωνικό μέρισμα και 13η σύνταξη κομμένα από τον ανέμελο πρωθυπουργό.

Για τη «δουλειά» αρκούν τα κανάλια-κράχτες που φτιάχνουν κλίμα στην κοινή γνώμη, την πρώτη ύλη της παρα-απο-πληροφόρησης, τα σάιτ που την αναπαράγουν και ο στρατός των τρολ που τη διαχέει ανώνυμα σε όλο το διαδίκτυο.

Το δημόσιο χρήμα διανέμεται αφειδώς ως λάφυρο και λεία των «αρίστων». Ενός κράτους του οποίου κάθε εκδοχή καθυβρίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, τσεπώνοντας ωστόσο το παραδάκι από το κρατικό ταμείο.

Ολα στην υπηρεσία της αλλαγής συμπεριφοράς των πολιτών και των μοντέλων προσωπικότητας φηφοφόρου, καθώς αρκεί μια κρίσιμη μειοψηφία στις αμφίρροπες εκλογικές περιφέρειες είτε να μεταστραφεί είτε να μην πάει να ψηφίσει, επιλέγοντας «περήφανα» την αποχή, για να διαμορφωθεί ανάλογα το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, δηλαδή να αυξήσουν, να μειώσουν ή να αναστείλουν την προσέλευση πολιτών στις κάλπες όταν έρθει η ώρα.

Στοχοποιούν τους ζωηρούς, εξυμνούν τους βελούδινους για ξεκάρφωμα, δολοφονούν χαρακτήρες, απομονώνουν φράσεις, αλλοιώνουν έννοιες, διασπείρουν στο διαδίκτυο ψεύδη και συκοφαντίες. Ομαδοποιούν χαρακτήρες, πολτοποιούν

την κρίση τους, πολίτες-πελάτες στα social media (ευκολόπιστους, με αριστερές ευαισθησίες, οπαδούς της αποχής), διαμορφώνουν και στέλνουν τα κατάλληλα μηνύματα. Ο,τι πιάνει στον καθένα.

Ψυχολογικές πολεμικές επιχειρήσεις για να εξαφανιστεί ο εχθρός ΣΥΡΙΖΑ. H προπαγάνδα του Project Alamo του επιτελείου του Τραμπ, οι εθνικιστικές-ακροδεξιές ιαχές του Brexit, το σκάνδαλο Cambridge Analytica έχουν δώσει το πλαίσιο των αναγκαίων κατευθύνσεων: «Φύγε ΣΥΡΙΖΑ, φύγε Τσίπρα», «Εκαναν το Οχι Ναι» «Ολοι οι πολιτικοί το ίδιο είναι», «Δεν κάνει δυναμική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στόχος τους ο εχθρός-ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί σε χειμερία νάρκη, στον θάλαμο δημιουργικής αναμονής με τη βοήθεια και της πανδημίας. Αδρανοποιημένος λόγω των δήθεν σκανδάλων, «εξουδετερωμένος» μέσω των δημοσκοπήσεων με τις γιγαντιαίες διαφορές που καθιστούν στα μάτια των πολιτών κάθε προσπάθεια ανατροπής των συσχετισμών ανώφελη, εκ των προτέρων καταδικασμένη.

Ετσι γίνονταν, έτσι γίνονται οι δουλειές για να μην έρθουν οι «περίεργοι» του ΣΥΡΙΖΑ. Πορφυρογέννητοι και υπηρετικό προσωπικό του αθηναϊκού πολιτικού, οικονομικού και μιντιακού πριγκιπάτου θα φροντίσουν να μην έρθουν ποτέ ξανά οι «περίεργοι» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποια είναι η δική μας ευθύνη; Προχωράμε με ριζοσπαστική μετριοπάθεια. Συγκροτούμε τον κοινό πολιτικό παρονομαστή για να ακουμπήσει η πλατιά εθνική και κοινωνική συμμαχία κεντρώων δημοκρατών, ριζοσπαστών αριστερών και οικολόγων πράσινων πάνω στο αφήγημα που θα εμπνεύσει τους πολίτες στη νέα εκκίνηση για να πορευτούμε μαζί.

Είναι το αφήγημα της ριζοσπαστικής μετριοπάθειας σε όλους τους τομείς. Είναι ριζοσπαστική, αφού προνοεί για ανατροπές σε δομές, λειτουργίες, συμπεριφορές, ορίζουσες που συντηρούν ό,τι παλιό και κατεστημένο και ταυτόχρονα μετριοπαθής, αφού αυτή η ειρηνική επανάσταση γίνεται δημοκρατικά, με συναίνεση, συνεννόηση, διαβούλευση και με συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας.

Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης είναι βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter