Μαξίμου: Επιβεβαίωσε το επεισόδιο Φλωρίδη με αστυνομικούς – Ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό

Μαξίμου: Επιβεβαίωσε το επεισόδιο Φλωρίδη με αστυνομικούς – Ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό

Πιεσμένος εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ότι αφορά την καταγγελία δικηγόρου, σύμφωνα με την οποία ο Γιώργος Φλωρίδης απέτρεψε τα αστυνομικά όργανα από το να κάνουν το καθήκον τους σπρώχνοντάς και απειλώντας τους. Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης εγκαλείται διότι απευθύνθηκε στον δικηγόρο λέγοντας του χαρακτηριστικά «Θα χάσεις την άδεια σου. Θα δεις τι θα πάθεις αύριο εσύ και τι θα σου κάνω. Έχεις συνεργούς την Αστυνομία και εισβάλλατε παράνομα στο Υπουργείο». Ο δικηγόρος υπέβαλε μήνυση σε βάρος του Γ. Φλωρίδη και της υπηρεσιακής γραμματέως του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Β. Γιαβή.

Στην ερώτηση του Documentonews o Παύλος Μαρινάκης επιβεβαίωσε την παρεμπόδιση των αστυνομικών από την υπουργό Δικαιοσύνης, αναφέροντας ότι «ζητήσαμε ενημέρωση από το υπουργείο Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα από τον κ. Φλωρίδη. Ο συγκεκριμένος δικηγόρος, ο κ. Απατσίδης ζήτησε μέσω εισαγγελικής παραγγελίας κάποια έγγραφα από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ειδοποιήθηκε εγγράφως από την αρμόδια υπηρεσία την περασμένη Πέμπτη να προσέλθει για την παραλαβή, υπογράφοντας και σχετική έκθεση παραλαβής για κάθε έγγραφο. Προσήλθε την προηγούμενη Παρασκευή και αρνήθηκε να παραλάβει έκθεση παραλαβής των εγγράφων. Παρά το γεγονός της άρνησης, η υπηρεσιακή γραμματέας, έδωσε εντολή να του χορηγηθούν τα συγκεκριμένα έγγραφα. Τότε ζήτησε και άλλα έγγραφα τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονταν στην εισαγγελική παραγγελία και όπως ήταν φυσικό, η υπηρεσία αρνήθηκε, γιατί σε αυτά υπήρχαν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα». Απείλησε τους υπαλλήλους, όπως μας ενημερώνουν από το υπουργείο με διώξεις και κατέθεσε ψευδή αναφορά στην άμεση δράση της ΕΛΑΣ, για άμεση συμμόρφωση των υπαλλήλων στην εισαγγελική παραγγελία, με επιπλέον ψευδή επισήμανση, ότι υπήρχαν σε βάρος του επεισόδια. Στη συνέχεια, όπως μας ενημερώνουν, στελέχη της άμεσης δράσης προσήλθαν στο υπουργείο και ο κ. Απατσίδης ζήτησε να συλλάβουν προληπτικά, την υπηρεσιακή γραμματέα και στη συνέχεια θα κατέθετε, όπως είπε μήνυση. Τότε υπήρχε παρέμβαση του υπουργού, του κ. Φλωρίδη, με εντολή την απομάκρυνση από το υπουργείο, στο οποίο αποδείχτηκε ότι παρέμενε παράνομα, προκαλώντας ως ηθικός αυτουργός, τα όργανα της ΕΛΑΣ, να διαπράξουν το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, ενώ ο ίδιος διέπραξε μεταξύ άλλων κατ΄εξακολούθηση και εναντίον αρκετών υπαλλήλων το αδίκημα της απειλής και της ψευδούς καταμήνυσης, μέσω της ψευδούς αναφοράς του στην άμεση δράση».

Από τα πιο επίσημα χείλη επιβεβαιώνεται ότι υπήρχε παρεμπόδιση των αστυνομικών οργάνων από τον κάνουν τη δουλειά τους, από τον ίδιο τον υπουργό Δικαιοσύνης. Μπορεί το Μαξίμου να το βάφτισε «παρέμβαση Φλωρίδη», όμως εδώ προκύπτει μείζον πολιτικό ζήτημα, ως προς τις θεσμικές αρμοδιότητες του υπουργού.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο ίδιος ο Ιωάννης Απατσίδης, στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας κι ενώ ήταν σε συνεννόηση να παραλάβει τα έγγραφα από την Βασιλική Γιαβή διαπίστωσε πως απουσίαζαν έγγραφα και ότι του ζητήθηκε εξουσιοδότηση του εαυτού του. «Η γραμματέας της κας Γιαβή ήρθε και έδωσε να υπογράψω ένα έγγραφο. Στο πρωτόκολλο εγγράφων παράδοσης ήταν ένα γενικό έγγραφα που έγραφε, σας παραδίδω όλα όσα λέει ο εισαγγελέας», επισημαίνει ο Γ. Απατσίδης και εξηγεί πως «Έλειπε τουλάχιστον ένα έγγραφο από τα παραδοτέα έγγραφα».

Η αυτοδικία του Γ. Φλωρίδη

Ο δικηγόρος βλέποντας την απουσία εγγράφων κάλεσε την Αστυνομία διότι παρά την εισαγγελική παραγγελία δεν του δίνονταν όλα όσα αιτήθηκε. «Ένας εκ των security επιχείρησε να προσεγγίσει τον αστυνομικό ο οποίος δεν το δέχτηκε. Συγκεκριμένα μίλησε με τον άνδρα της εταιρείας Ασφαλείας και του ανέφερε ότι πρέπει να συλληφθεί η κυρία Γιαβή και αυτός παρακώλυε». Σύμφωνα με τον Ι. Απατσίδη, ενόσω ο αστυνομικός αναζητούσε τη κα Γιαβή και ενώ εκείνη είχε εξαφανιστεί στα ενδότερα του Υπουργείου η γραμματέας της επιχείρησε να του αφαιρέσει τα έγγραφα. Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους την προειδοποίησαν πως αυτό δε είναι νόμιμο… καθώς πλέον είχε αναλάβει η Αστυνομία και αφού ανέβηκαν πάνω για να εντοπίσουν τη Γιαβή εμφανίστηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης μαινόμενος.

Όπως καταγγέλλει ο Ι. Απατσίδης, ο κος Φλωρίδης έσπρωξε τους αστυνομικούς από τις σκάλες φωνάζοντας: «Θα αποταχθείτε! Είστε παράνομοι εισβολείς! Να εξαφανιστείτε τώρα!» και πλησίασε τον δικηγόρο λέγοντάς του «Θα χάσεις την άδεια σου. Θα δεις τι θα πάθεις αύριο εσύ».
Έδιωξαν τους αστυνομικούς και τον δικηγόρο από τις σκάλες με βία και δεν τους επέτρεξαν να φύγουν με το ασανσέρ όπως ανέβηκαν. «Έδιωξαν μέσα από το Υπουργείο την Ελληνική Αστυνομία που έπραττε το καθήκον της. Υπάρχει τεράστια διαπλοκή και διαφθορά στο Υπουργείο και είναι καιρός όσοι ξέρουν να σπάσουν τη σιωπή» δήλωσε στο documentonews ο Γ. Απατσίδης ο οποίος σοκαρισμένος αποχώρησε μαζί με τους αστυνομικούς και εν συνεχεία προχώρησε στην υποβολή μηνύσεων.

Διαβάστε επίσης:

«Στο κόκκινο» οι σχέσεις Ισραήλ – Ισπανίας μετά την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους

To διακύβευμα της κάλπης και οι 11 έδρες της ΝΕΑΡ

 

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter