Μαξίμου για ταυτότητα φύλου: Να πάρουν άπαντες θέση στο δίπολο πρόοδος ή συντήρηση

Μαξίμου για ταυτότητα φύλου: Να πάρουν άπαντες θέση στο δίπολο πρόοδος ή συντήρηση

Ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το «παρών» στην αυριανή συζήτηση – ψηφοφορία στη Βουλή του σ/ν για τη «νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου» προκειμένου να καταδείξει την ορθότητα και την αναγκαιότητα (πατάει σε ένα υπαρκτό πρόβλημα εντός της κοινωνίας, λένε στην Κυβέρνηση) του εν λόγου σ/ν όσο και να αναδείξει το δίπολο «προόδου και συντήρησης» εντός της Ελληνικής κοινωνίας αναγκάζοντας και τα υπόλοιπα κόμματα, είτε αυτοτοποθετούνται στην πλευρά της προόδου είτε το φιλελεύθερου κέντρου, να πάρουν θέση.

Γι αυτό από το μέγαρο Μαξίμου στέλνουν το μήνυμα ότι «ελάχιστη σημασία έχουν οι όποιες διαφοροποιήσεις μεμονωμένων βουλευτών» γιατί εκείνο που έχει πραγματικά σημασία «είναι η συνολική στάση κάθε κόμματος και κυρίως «η διαμόρφωση μιας προοδευτικής πλειοψηφίας» για αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα και η κοινωνία.

Στο σ/ν, υπό μορφή τροπολογίας, έχει έρθει και η αλλαγή η οποία σχετίζεται με την αυτοαποκαλούμενη τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης. Πρόκειται για την υποχρέωση συμμόρφωσης της χώρας μας σε απόφαση Ευρωπαϊκού δικαστηρίου ώστε καταδικασθείς στη χώρα μας να μπορεί να προσφεύγει κε νέου στην Ελληνική δικαιοσύνη σε περίπτωση που δικαιωθεί από Ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση και κορυφαία στελέχη του Μαξίμου, όσες φορές ρωτήθηκαν, για το ενδεχόμενο αλλαγών στο σ/ν για τη «νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου» απαντούν «κατηγορηματικά όχι».

Επί της ουσίας και παρά τις ενστάσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στο Μαξίμου στέκονται στην απόφαση της ΝΔ να καταψηφίσει το σ/ν με το πρόσχημα ότι κατέθεσε δική της πρόταση ενώ δεν θεωρούν τυχαίες τις πρόσφατες αλλαγές εντός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όπου ο Άδωνις Γεωργιάδης έμεινε, τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας, χωρίς χαρτοφυλάκιο.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ήταν εκείνος που σύμφωνα με το ρεπορτάζ αντέδρασε στην αρχική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ψηφίσει το σ/ν.

Αντίστοιχα προβλήματα προκλήθηκαν και στην κεντροαριστερά με τον υποψήφιο για την προεδρία της Γιάννη Ραγκούση να φωνάζει ακόμη σε κανάλια και ραδιόφωνα ότι δεν τον στήριξε η κα. Γεννηματά στην επίθεση που δέχθηκε από την Εκκλησία.      

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter