Μαξίμου: Η ΝΔ θέλει να εμπλέξει στις μεθοδεύσεις της τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μαξίμου: Η ΝΔ θέλει να εμπλέξει στις μεθοδεύσεις της τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σκληρή απάντηση στη ΝΔ, που επιχείρησε να εμπλέξει στον προεκλογικό της σχεδιασμό τον Προκόπη Παυλόπουλο, δίνει το Μέγαρο Μαξίμου.

«Η Νέα Δημοκρατία, αφού έπαιξε αντισυνταγματικά και αντιθεσμικά παιχνίδια, πλήττοντας την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, επιχειρεί τώρα να εμπλέξει στις μεθοδεύσεις της και το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ζητώντας του να παραβεί τις συνταγματικές του υποχρεώσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Η ΝΔ επιχειρεί να εμπλέξει στον προεκλογικό της σχεδιασμό τον Προκόπη Παυλόπουλο

«Η στάση της ΝΔ είναι πρωτοφανώς αλαζονική, αντισυνταγματική και επιβεβαιώνει ότι επιχειρεί μία ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς, που όμοιά της δεν έχει υπάρξει ποτέ στο μεταπολιτευτικό παρελθόν», καταλήγει.

Η ΝΔ επιχειρεί να εμπλέξει στον προεκλογικό της σχεδιασμό τον Προκόπη Παυλόπουλο

Κάτι παραπάνω από εμφανής είναι η προσπάθεια της ΝΔ να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον προεκλογικό της σχεδιασμό.

Επί της ουσίας με ανακοίνωσή της πριν από λίγο με αφορμή τον διορισμό από το υπουργικό συμβούλιο της ηγεσίας των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας, καλεί ευθέως τον ΠτΔ να μην υπογράψει το σχετικό διάταγμα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αφού χαρακτηρίζει «θεσμικά πρωτοφανή» την απόφαση σημειώνει με νόημα ότι «έχει εμπιστοσύνη στην κρίση του Προέδρου της Δημοκρατίας». Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η ΝΔ αρνήθηκε να συμφωνήσει με την πρόταση του πρωθυπουργού για συναινετική διαδικασία.

Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πληροφορίες του documentonews.gr, ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αλέξης Τσίπρας είχαν σήμερα, πριν το υπουργικό, μακρά συνομιλία -κράτησε περίπου 20 λεπτά- και μάλιστα πριν από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ωστόσο πηγές της Προεδρίας σχολιάζοντας πριν από λίγο δημοσίευμα αντίστοιχου ύφους με την ανακοίνωση της ΝΔ σημείωναν πως «όταν έρθει το σχέδιο θα μάθετε τι θα κάνει ο ΠτΔ». Εξάλλου η ΠτΔ δεν θα μπορούσε να υπογράψει ή να μην υπογράψει τίποτε πριν από την επίσημη λήξη της θητείας του ανώτατων δικαστικών που είναι στις 30 Ιουνίου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter