Μαξίμου: Καλοδεχούμενη η κυβίστηση της ΝΔ στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης

Μαξίμου: Καλοδεχούμενη η κυβίστηση της ΝΔ στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης

Για «κολοτούμπα» ή προς το ευγενικότερο «ολική κυβίστηση» της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης κάνει λόγο ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, σημειώνοντας πως είναι «καλοδεχούμενη».

«Έστω και στο παρά πέντε, έστω και υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής για την εξόφθαλμη απόπειρα απόδρασης από την Αναθεώρηση, προκειμένου να διατηρηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, η ολική κυβίστηση της ΝΔ είναι καλοδεχούμενη.», αναφέρει η ανακοίνωση.

Όλη η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου 

«Καλωσορίζουμε τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης, που με συναίσθηση ευθύνης για το τόπο και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, εκκινεί με πρωτοβουλία του ο Πρωθυπουργός.

Έστω και στο παρά πέντε, έστω και υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής για την εξόφθαλμη απόπειρα απόδρασης από την Αναθεώρηση, προκειμένου να διατηρηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, η ολική κυβίστηση της ΝΔ είναι καλοδεχούμενη.»  

Κύκλοι Μαξίμου: Φόβοι της Νέας Δημοκρατίας 

Για φόβο της Νέας Δημοκρατίας ενόψει της Αναθεώρησης του Συντάγματος έκαναν λόγο νωρίτερα κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου υπογραμμίζοντας την αλλαγή πλεύσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Όπως ανέφεραν, πρόκειται για αμηχανία της Νέας Δημοκρατίας και σημείωναν πως «η αναθεώρηση του Συντάγματος αποτελεί εξαιρετικά σοβαρή δημοκρατική διαδικασία και δεν μπορεί να εξαρτάται από τις εσωκομματικές διαφωνίες της ΝΔ.»

«Μία ημέρα μετά τις προτάσεις του Πρωθυπουργού, η αμηχανία της ΝΔ να πάρει σαφή θέση για την επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση είναι πασιφανής», σημείωναν και πρόσθεταν:

«Προχθές και χθες διαρροές από την Πειραιώς κατήγγειλαν το ΣΥΡΙΖΑ και απαξίωναν τη διαδικασία, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ θα απέχει. Σήμερα, μετά την κατακραυγή, η ΝΔ φαίνεται πως το ξανασκέφτεται.»

Για να καταλήξουν:

«Ας λύσουν λοιπόν τα προβλήματά τους και ας σοβαρευτούν, παίρνοντας μία ξεκάθαρη και υπεύθυνη θέση για το μείζον ζήτημα και όσα πρότεινε χθες ο Πρωθυπουργός.

Κανένα πρόσχημα πια δε μπορεί να κρύψει το φόβο της ΝΔ, ούτε για τις προοδευτικές τομές, ούτε για την αλλαγή στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter