Μαξίμου: Κίνηση διακομματικής συναίνεσης οι συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς

Μαξίμου: Κίνηση διακομματικής συναίνεσης οι συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς

Ως κίνηση διακομματικής συναίνεσης παρουσιάζει το Μέγαρο Μαξίμου τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης «είχε επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσει τις πολύπλευρες διπλωματικές πρωτοβουλίες που ήδη αναπτύσσει η κυβέρνηση». Αφού σημειώνει ότι ο κύκλος των συναντήσεων έγινε είκοσι ώρες μετά την επιστροφή του από την Ουάσιγκτον και για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες, προσθέτει ότι «σταθερή επιδίωξή του ήταν και είναι η συνεννόηση στα μείζονα ζητήματα, ιδίως σε αυτά που αφορούν στα εθνικά μας θέματα».

Στο πλαίσιο της ίδιας προσπάθειας, αναφέρει ακόμη το Μαξίμου, παρέδωσε στους αρχηγούς των κομμάτων και το σχέδιο του νέου εκλογικού νόμου. Στο θέμα αυτό επέμεινε στην ανάδειξη των στοιχείων της αναλογικότητας αλλά και της ταυτόχρονης ανάγκης να εξασφαλίζεται κυβερνησιμότητα και πολιτική σταθερότητα.

Ο πρωθυπουργός άκουσε τις απόψεις των συνομιλητών του κι επανέλαβε τη σταθερή επιλογή του, να συζητά με τις πολιτικές δυνάμεις για κάθε κρίσιμο θέμα που απασχολεί τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, συναντήθηκε την Παρασκευή διαδοχικά στο γραφείο του στη Βουλή: με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο κύκλος των συναντήσεων με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter