Μαξίμου: «Κόντυνε» τον Μεϊμαράκη – Νέα επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ η Βόζεμπεργκ

Μαξίμου: «Κόντυνε» τον Μεϊμαράκη – Νέα επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ η Βόζεμπεργκ

Στη προχθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκλεγμένους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός επέλεξε ως νέα επικεφαλής της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας την Ελίζα Βόζεμπεργκ, θέση που μέχρι πρόσφατα κατείχε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Μάλιστα, στη συνάντηση ο κ. Μεϊμαράκης συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σε σχετική ερώτηση στη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι η πρόταση της ΝΔ για αντιπρόεδρος του ΕΛΚ μετά από απόφαση του πρωθυπουργού. Η κυρία Βόζεμπεργκ θα έχει μια τρίτη θητεία και θα έχει και μια ακόμα σημαντική αρμοδιότητα. Εμείς θέλουμε στην επόμενη θητεία ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις υπέρ της χώρας».

Το «ψαλίδισμα» του κ. Μεϊμαράκη συνδέεται κατά πολλούς με τις δηλώσεις του προεκλογικά, όπου είχε πει ότι «το θέμα της ακρίβειας δεν αφορά τις Βρυξέλλες. Η Ευρώπη έχει συγκεκριμένη ατζέντα». Η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε μεγάλη ενόχληση στο Μαξίμου, καθώς το ζήτημα της ακρίβειας ήταν προεκλογικά η «αχίλλειος πτέρνα» της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί τη λογικής της διάχυσης των ευθυνών σε ότι αφορά την μεγάλη πολιτική φθορά της κυβέρνησης. Αυτό το μοτίβο θα το δούμε και στον επικείμενο ανασχηματισμό, όπου ο πρωθυπουργός θα «θυσιάσει» κάποια βαριά ονόματα, ώστε ο ίδιος να διαχειριστεί επικοινωνιακά την ήδη αποδυναμωμένη εικόνα του.

Διαβάστε επίσης:





 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter