Μαξίμου: Ο Κ. Μητσοτάκης ταυτίζεται πλήρως με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ

Μαξίμου: Ο Κ. Μητσοτάκης ταυτίζεται πλήρως με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ

Κλιμακώνει την επίθεσή του στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη το Μέγαρο Μαξίμου με κεντρικό μοτίβο τη σύμπλευση του κ. Μητσοτάκη, πάντα κατά την κυβέρνηση, με τους σκληρούς του ΔΝΤ και του Βερολίνου.

Κυβερνητικές πηγές «στέκονται» στη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι «πρέπει να υπάρχει διεύρυνση της φορολογικής βάσης και με την επιθετική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής» και αναρωτιούνται «Με ποιον άλλον τρόπο, πέραν της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, προτείνει να υπάρξει διεύρυνση της φορολογικής βάσης; Τι εννοεί; Μείωση του αφορολογήτου; Ακριβώς, δηλαδή, ό,τι ζητάει το ΔΝΤ!».

Επίσης σχολιάζουν τη θέση του προέδρου της ΝΔ ότι «πρέπει να υπάρξει εκκαθάριση του χαρτοφυλακίου των κόκκινων δανείων», διαφορετικά «η ανάπτυξη θα είναι πολύ δύσκολη», σημειώνοντας ότι «Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης ζητά να βγουν στο σφυρί όλα τα σπίτια χωρίς καμία προστασία, ακόμα και της πρώτης κατοικίας…».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται «μείωση φόρων στα μερίσματα, στο 5% από το 15%» κάτι που σημαίνει «μειώσεις φόρων μόνο στα κέρδη των επιχειρήσεων και όχι στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, την ίδια ώρα που «αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας για το αν καλεί την κυβέρνηση να δεχθεί τις παράλογες απαιτήσεις για νομοθέτηση εκ των προτέρων μέτρων 4,5 δισ. ευρώ».

Τέλος καλείται ο κ. Μητσοτάκης να πάρει θέση όσον αφορά στη δήλωση του τομεάρχη του κ. Βρούτση για το «απαράδεκτο βέτο του υπουργού στις ομαδικές απολύσεις».

«Για μία ακόμη φορά συντάσσεται με το ΔΝΤ και την εγχώρια επιχειρηματική ελίτ που ζητά διαρκώς εμβάθυνση του εργασιακού μεσαίωνα με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ενώ την ίδια ώρα χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την ανεργία», καταλήγουν στην κυβέρνηση.

Απαντώντας η ΝΔ σημειώνει ότι «Χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος η Κυβέρνηση, που έχει υπερφορολογήσει και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη, να επιτίθεται στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για τέτοια θέματα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter