Μαξίμου: Θέλουν πάση θυσία σκιές στο Grinvest του πρωθυπουργού

Μαξίμου: Θέλουν πάση θυσία σκιές στο Grinvest του πρωθυπουργού

Στον πανικό της ΝΔ από τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, της επιτυχούς έναρξης της 82ης ΔΕΘ και της παρουσίας του πρωθυπουργού στην συμπρωτεύουσα σε συνδυασμό με μια σειρά από θετικά για την οικονομία στοιχεία και δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, αποδίδουν στην Κυβέρνηση την προσπάθεια της ΝΔ και του Τύπου που την στηρίζει να εκμεταλλευτούν την ανακοίνωση της El Dorado για «δήθεν» αποχώρηση της από την Ελλάδα.

Γι αυτό και μόνο τυχαίες δεν είναι οι σχετικές δηλώσεις τόσο του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου όσο και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου. Ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε στη Βουλή χθες ότι η ΝΔ «προσπάθησε, σε συνεργασία ίσως και με την εταιρεία, να δημιουργήσει πρόβλημα, ακριβώς μετά από τη ΔΕΘ, όπου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, όχι επενδύσεις, αλλά το πώς θα οργανωθούν οι επενδύσεις, με ποιους όρους, σε ποιο πλαίσιο, με ποια στρατηγική. Αυτό είναι το σημαντικό». Από την πλευρά του ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε την απορία του για τον χρόνο που επέλεξε η εταιρεία να ανακοινώσει όσα ανακοίνωσε ενώ υπενθύμισε ότι «είναι η 3η φορά που η εταιρεία προαναγγέλλει το τέλος των επενδυτικών της δραστηριοτήτων» στην Ελλάδα.

Η πρώτη ήταν στις 23 Αυγούστου του 201, η δεύτερη στις 12 Ιανουαρίου του 2016 και η τρίτη χθες. Μάλιστα στο Μαξίμου έκαναν λόγο και για δημοσιεύματα σε φιλικά στη ΝΔ Μέσα με τίτλο «χτύπημα στο success story Τσίπρα» τα οποία όπως λέγανε «δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα» ενώ ο κ. Τζανακόπουλος όταν ρωτήθηκε και για τη σχετική ανάρτηση του συμβούλου του Πρωθυπουργού Ν. Καρανίκα απάντησε « μου κάνει εντύπωση που με καλείτε να σχολιάσω την τοποθέτηση Καρανίκα και όχι την αποικιακή αυθάδεια της εταιρείας». Κι αυτό διότι, όπως έλεγε συνεργάτης του πρωθυπουργού «για όποιον δεν κατάλαβε μια εταιρεία έθεσε ένα τελεσίγραφο στην όποια Κυβέρνηση την ώρα που εκκρεμεί η παραπομπή του θέματος στη διαιτησία».

Το ίδιο στέλεχος θυμίζει ότι μόλις την περασμένη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους εργαζόμενους της Eldorado Gold επαναλαμβάνοντας τις συνήθεις κοινοτοπίες περί της «μεγαλύτερης παραγωγικής επένδυσης στη χώρα» και περί «ιδεοληψίας» της κυβέρνησης.

Στη Βουδαπέστη ο Πρωθυπουργός καλεσμένος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Ο πρωθυπουργός σήμερα θα βρεθεί στη Βουδαπέστη προκειμένου να παρευρεθεί στην ετήσια γενική συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο Έλληνας ΠΘ προσεκλήθη προσωπικά από τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ Ευρώπης λόγο της προσπάθειας μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα που αφορούν την καθολική πρόσβαση του πληθυσμού στην Υγεία και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και της αναβάθμισης των δομών Δημοσίας Υγείας.

Το τελευταίο είναι και οι άξονες που περιγράφονται τόσο στο σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης 2030 του ΟΗΕ όσο και στο σχέδιο του ΠΟΥ Ευρώπης για την Υγεία με ορίζοντα το 2020.

Τέλος, επίκειται τις επόμενες μέρες, να υπογραφεί η συμφωνία για ίδρυση γραφείου του ΠΟΥ στην Ελλάδα. Ο ΠΘ θα μιλήσει ως επίσημος προσκεκλημένος του ΠΟΥ και θα συναντηθεί επίσης με τον επικεφαλής του Οργανισμού, δόκτορα Tendros.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα υπάρξει παρέμβαση του Υπουργού Υγείας Α. Ξανθού σε γεύμα εργασίας σε επίπεδο Υπουργών, με θέματα την ψυχική υγεία και το φάρμακο, ενώ και ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας, Γ. Μπασκόζος θα εκπροσωπήσει το ελληνικό υπουργείο σε συζητήσεις roundtable σχετικά με την ανοσοποίηση πληθυσμών και κυρίως όσων αφορά την προστασία των προσφύγων και μεταναστών, τη μικροβιακή αντοχή και τα υποδείγματα συνεργασίας εθνικών κρατών με τον ΠΟΥ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter