Μαξίμου προς Μητσοτάκη: Το 2008 είχατε προκρίνει το «Νέα Μακεδονία» (Video)

Μαξίμου προς Μητσοτάκη: Το 2008 είχατε προκρίνει το «Νέα Μακεδονία» (Video)

Με ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου υπενθυμίζει ότι μια σειρά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, είχαν ταχθεί υπέρ της σύνθετης ονομασίας της πΓΔΜ ενώ το 2008 ο τότε κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος είχε καταστήσει σαφές πως είχε προκρίνει τον όρο «Νέα Μακεδονία».

Σημειώνει επίσης πως ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε στις 9 Μαρτίου πως θέση του κόμματός του ήταν η εθνική γραμμή που χαράχτηκε στο Βουκουρέστι, δηλαδή σύνθετη ονομασία και σημειώνει:

«Ωστόσο, τις τελευταίες 20 μέρες ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και δεν παίρνει θέση.

Τελικά εκτός από το να προσπαθεί να καπηλευθεί τις πατριωτικές ανησυχίες των πολιτών, θα έχει το θάρρος να πει στον ελληνικό λαό ποια είναι η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας για το ονοματολογικό;».

Να σημειωθεί πως στο βίντεο το οποίο επισυνάπτεται, ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, υποστηρίζει πως «η ονομασία ‘Νέα Μακεδονία’ εάν κατοχυρωθεί και εξαλειφθούν το αλυτρωτικό οικοδόμημα και το αλυτρωτικό ιδεολόγημα, δεν δημιουργεί κίνδυνο» ωστόσο υπογραμμίζει πως «το σημαντικό είναι να απαλειφθεί κάθε στοιχείο αλυτρωτισμού από τη γείτονα». Ενώ, συμπέραινε, «πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, πραγματιστές και να επιδιώκουμε το καλύτερο και χωρίς πατριδοκαπηλεία».

Στην ίδια συνέντευξη, ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών της ΝΔ Θόδωρος Κασσίμης σε τηλεφωνική παρέμβαση, σημείωνε πως «το ‘Νέα Μακεδονία’, εμπεριέχει γεωγραφικό προσδιορισμό, καθώς δεν έχει σχέση με τον γεωγραφικό χώρο της παλαιάς Μακεδονίας».

Μαξίμου: Το τελευταίο που ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη είναι η ονομασία της ΠΓΔΜ

“Η κ. Αραμπατζή βουλευτής της ΝΔ, αναφερόμενη στο επικείμενο συλλαλητήριο, έκανε λόγο για “αντικυβερνητική διαδήλωση” επιβεβαιώνοντας πως το τελευταίο που ενδιαφέρει τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη είναι η ονομασία της ΠΓΔΜ” σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι και προσθέτουν: “Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο αλυτρωτισμός του για την εξουσία”.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού

Το 2008 ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωνε πως η τότε κυβέρνηση είχε προκρίνει τον όρο «Νέα Μακεδονία».

Προχθές η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως η εθνική γραμμή το 2008 προ του Βουκουρεστίου, ήταν σύνθετη ονομασία που εμπεριείχε και τον όρο Μακεδονία και υπογράμμισε πως επιμένει και σήμερα στη «σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία».

Στις 9 Ιανουαρίου ο νυν Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωνε πως η εθνική γραμμή για το ζήτημα, η οποία, όπως τόνισε τότε, χαράχτηκε στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή, αποτελεί τη θέση της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή σύνθετη ονομασία.

Ωστόσο, τις τελευταίες 20 μέρες ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και δεν παίρνει θέση.

Τελικά εκτός από το να προσπαθεί να καπηλευθεί τις πατριωτικές ανησυχίες των πολιτών, θα έχει το θάρρος να πει στον ελληνικό λαό ποια είναι η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας για το ονοματολογικό;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter