Μαξίμου προς ΝΔ για γαλλικές φρεγάτες: Σοβαρευτείτε

Μαξίμου προς ΝΔ για γαλλικές φρεγάτες: Σοβαρευτείτε

Απάντηση στη Νέα Δημοκρατία και στην ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να αποκτήσει με τη μορφή χρονομίσθωσης δύο γαλλικές φρεγάτες εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου

«Καλό θα ήταν η ΝΔ επιτέλους να σοβαρευτεί και να σταματήσει να προσπαθεί διαρκώς να αξιοποιεί για μικροκομματικά οφέλη ζητήματα που άπτονται σε μείζονος σημασίας αποφάσεις για την εθνική άμυνα και την εξωτερική πολιτική της χώρας», σχολιάζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει:

«Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση ενεργεί με πλήρη συναίσθηση της εθνικής ευθύνης και δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία συμφωνία, χωρίς να ενημερώσει διεξοδικά το Κοινοβούλιο και τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές εντός των προβλεπόμενων διαδικασιών».

Τι έλεγε στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

Στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ. χαρακτήριζε «θετική εξέλιξη» τη μίσθωση των δύο φρεγατών αλλά παράλληλα ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση πως δεν έχει ενημερώσει για τις πτυχές της συμφωνίας.

Συγκεκριμένα η Ν.Δ. ρωτούσε τους οικονομικούς όρους ενώ διαμαρτυρόταν επισημαίνοντας πως δεν έχει ενημερωθεί η Βουλή.

Η Ν.Δ. αναρωτιόταν επίσης αν για τη συμφωνία είναι αρμόδιος ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας ενώ τέλος ασκούσε κριτική λέγοντας πως το 2013, σε ανάλογη πρόταση της Ν.Δ. ο κ. Τσίπρας ήταν αρνητικός.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter