Μαξίμου σε Μητσοτάκη: Οι συγγενείς του πρωθυπουργού δεν ελέγχονται από τις αρχές όπως οι δικοί σας

Μαξίμου σε Μητσοτάκη: Οι συγγενείς του πρωθυπουργού δεν ελέγχονται από τις αρχές όπως οι δικοί σας

Δηκτική ανακοίνωση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού με αφορμή δημοσίευμα των Παραπολιτικών, περί δήθεν ευνοϊκής μεταχείρισης της τεχνικής εταιρίας που έχουν τα αδέρφια του Αλέξη Τσίπρα.

Στην ανακοίνωση του, το γραφείο Τύπου του Μαξίμου, αναφέρει τα εξής:

«Ενημερώνουμε τον υπάλληλο του κυρίου Μαρινάκη, που προανήγγειλε στη Βουλή τις «φοβερές» αποκαλύψεις των εφημερίδων του, πως ο Πρωθυπουργός είναι στη διάθεσή του να μιλήσουν, ανά πάσα στιγμή, ανοιχτά για όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες όλων των συγγενικών του προσώπων, πρώτου και δεύτερου βαθμού, ζώντων και τεθνεώτων.

Γιατί σε αντίθεση με αντίστοιχους του ίδιου του κυρίου Μητσοτάκη, ουδέποτε έχουν απασχολήσει τους εισαγγελείς, τα δικαστήρια ή τις ελεγκτικές αρχές, ούτε έχουν εξασφαλίσει σκανδαλώδεις ρυθμίσεις τύπου ballon payments, όπως αυτή του «Κήρυκα Χανίων».

Και σε κάθε περίπτωση ας πει και σε εμάς, αλλά και στη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που πασχίζουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους: Πού μπορούμε να βρούμε κι εμείς τα κορόιδα, offshore «αγνώστων επιχειρηματιών», όπως αυτή που χρηματοδότησε με 800.000 ευρώ τη χρεοκοπημένη εταιρεία της συζύγου του, για να μη μπαίνουμε στο κόπο να ρυθμίζουμε, νομίμως, δάνεια που η κρίση μας δυσκόλεψε να αποπληρώσουμε;

Μήπως μπορεί να ζητήσει από τη σύζυγο του να τους γνωρίσει και σε εμάς»;

Στο εν λόγω δημοσίευμα, γινόταν λόγος περί φαινομενικής ύπαρξης ευνοϊκής μεταχείρισης σε δανεισμό της τεχνικής εταιρίας «Δίοδος», ιδιοκτήτριας των αδελφών του πρωθυπουργού, Δημήτρη και Ζανέτ Τσίπρα. Όπως ανέφερε το δημοσίευμα, η εταιρία φέρεται να «πέτυχε» το 2016 τη ρύθμιση ενός δάνειου της, ύψους 243.544 ευρώ, με μηνιαίες δόσεις μόλις 300 ευρώ.

Δείτε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο θέμα:

Μυστικά & Documento

03/07/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter