Επίθεση Μαξίμου σε Μητσοτάκη – Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις Ζάεφ λέει η πΓΔΜ

Επίθεση Μαξίμου σε Μητσοτάκη – Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις Ζάεφ λέει η πΓΔΜ

Σκληρή απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για τη συμφωνία των Πρεσπών και τον Ζόραν Ζάεφ.

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να σοβαρευτεί και να μην παίζει με κρίσιμα εθνικά θέματα στην προσπάθειά του να ψαρέψει στα θολά νερά του εθνικιστικού ακροατηρίου, αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σχολιάζοντας δηλώσεις του αρχηγού τις αξιωματικής αντιπολίτευσης για το Μακεδονικό. 

«Η πΓΔΜ και ο κ. Ζάεφ οφείλουν να τηρήσουν μέχρι κεραίας τη συμφωνία για να ενταχθούν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», υπενθυμίζει το Μαξίμου την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της πΓΔΜ εκφράζει τη λύπη του «σχετικά με το εάν τα σχόλια του Ζάεφ παρερμηνεύθηκαν»

Στην απάντησή του, στη δήλωση του κ. Μητσοτάκη, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρει: «Δεν φθάνει που ο κ. Μητσοτάκης ξεχνάει ότι επί των ημερών της παράταξής του αναγνωρίστηκε η ύπαρξη “μακεδονικής γλώσσας” το 1977 στη διάσκεψη του ΟΗΕ. Δεν φθάνει που σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Politico άνοιξε αυτοβούλως ζήτημα “αυτονομιστικών δυνάμεων” στην Ελλάδα.

«Συνεχίζει τον επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο, ανοίγοντας τώρα αυτοβούλως και θέμα “μειονότητας”, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι και το τελευταίο παράθυρο σε μία τέτοια πιθανότητα κλείνει οριστικά η ίδια η Συμφωνία των Πρεσπών. (…) Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να σοβαρευτεί και να μην παίζει με κρίσιμα εθνικά θέματα στην προσπάθειά του να ψαρέψει στα θολά νερά του εθνικιστικού ακροατηρίου», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας προς Ζάεφ: Η Μακεδονία είναι σημαντικό κομμάτι της ελληνικής ιστορίας – Διευκρινίσεις από πΓΔΜ (Video)

Τη λύπη τους «εάν τα σχόλια του Ζάεφ παρερμηνεύθηκαν», εκφράζουν τα Σκόπια

Την πρόθεση της πΓΔΜ να εφαρμόσει πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση της χώρας, στην οποία υπάρχει και αναφορά στο θέμα της γλώσσας, εκφράζει η κυβέρνηση της χώρας.

«Όλες οι ενέργειές και οι δηλώσεις μας γίνονται με καλή πίστη για να υποστηρίξουμε τη συμφωνία. Ως χώρα που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ, κατανοούμε ότι η εκάστοτε χώρα φροντίζει τους πολίτες της και ότι οι χώρες των Βαλκανίων δεν παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις των γειτονικών τους χωρών» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της πΓΔΜ, Μίλε Μποσνιάκοφσκι.

Περισσότερα ΕΔΩ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter