Μαξίμου:Ο Ερντογάν επιλέγει τον ολισθηρό δρόμο των προκλητικών επιθέσεων

Μαξίμου:Ο Ερντογάν επιλέγει τον ολισθηρό δρόμο των προκλητικών επιθέσεων

Με αυστηρή ανακοίνωση απάντησε το Μαξίμου στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν σχετικά με τις πιέσεις που δέχτηκε για να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Τον κατηγορεί ότι επιλέγει τις προκλητικές επιθέσεις συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ´ ίδιαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις.

Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες τις ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της.

Αν επιθυμεί να είναι επικεφαλής ενός ευνομούμενου κράτους, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το περάσουν ορισμένα μέτρα στο Τουρκικό έδαφος, την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις.

Την ίδια στιγμή μάλιστα που γνωρίζει καλά, ότι αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και οι δυο πλευρές τα αντιμετώπιζαν στο πλαίσιο της συνεννόησης και της καλής θέλησης δυο γειτονικών χωρών, μελών μάλιστα της ίδιας στρατιωτικής συμμαχίας.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις Ερντογάν:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter