Πολωνία: Στην διάθεση των ΗΠΑ τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29

Πολωνία: Στην διάθεση των ΗΠΑ τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29

Η Πολωνία είναι έτοιμη να αναπτύξει όλα τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 που διαθέτει στην αεροπορική βάση Ραμστάιν της Γερμανίας και να τα θέσει στη διάθεση των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα, η Βαρσοβία προέτρεψε τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ οι οποίες διαθέτουν τέτοια αεροπλάνα ρωσικής κατασκευής να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση της πολωνικής κυβέρνησης μετά την ανακοίνωσή της ότι είναι έτοιμη να μεταφέρει αμέσως τα αεροπλάνα MIG-29 στις ΗΠΑ για ουκρανική χρήση:

«Οι αρχές της Δημοκρατίας της Πολωνίας, μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του Προέδρου και της Κυβέρνησης, είναι έτοιμες να αναπτύξουν – άμεσα και δωρεάν – όλα τα αεροσκάφη MIG-29 στην αεροπορική βάση Ramstein και να τα θέσουν στη διάθεση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ταυτόχρονα, η Πολωνία ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να μας παράσχουν μεταχειρισμένα αεροσκάφη με αντίστοιχες επιχειρησιακές δυνατότητες. Η Πολωνία είναι έτοιμη να καθορίσει αμέσως τους όρους αγοράς των αεροπλάνων.

Η πολωνική κυβέρνηση ζητά επίσης από άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ – ιδιοκτήτες αεροσκαφών MIG-29 – να δράσουν στο ίδιο πνεύμα.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter