Μαυραγάνης: Επιμένει στα πρόστιμα του ΚΟΚ αναλόγως του εισοδήματος - Δεν αλλάζουν οι ταρίφες για τους ...φτωχούς

Στην επιβολή προστίμων αναλόγως με το εισόδημα του παραβάτη επιμένει ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νίκος Μαυραγάνης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε πως δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση «σε τέσσερις κυρίως παραβάσεις, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, παραβίαση stop, υπέρβαση ταχύτητας πάνω από 40 χιλιόμετρα και στην κατανάλωση αλκοόλ. Σε αυτές τις παραβάσεις και θα επιμηκυνθεί ο χρόνος αφαίρεσης των πινακίδων και θα επιμηκυνθεί ο χρόνος αφαίρεσης του διπλώματος».

«Δεν αλλάζει η ποινική αντιμετώπιση των παραβάσεων» πρόσθεσε ο κ. Μαυραγάνης και συμπλήρωσε ότι το δικαστήριο θα επιβάλλει και βιωματικές ποινές όπως κοινωνική εργασία σε νοσοκομεία.

Παράλληλα ο κ. Μαυραγάνης τόνισε πως «δεν θα μειωθεί για τους φτωχούς το πρόστιμο, θα είναι εκεί που είναι σήμερα, αυτό το οποίο προτείνουμε είναι ότι οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν μεγαλύτερο εισόδημα για του οποίους ίσως κάποια πρόστιμα να μην έχουν την ίδια αποτρεπτική ισχύ να προσαρμοστεί στο εισόδημά τους όχι βεβαίως από τους τροχονόμους …»

Εκείνο που δεν αλλάζει, όπως είπε ο υπουργός είναι η ποινική μεταχείριση των παραβατών σε σοβαρά τροχαία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.