Μαυραγάνης: Να φύγει ο Σόιμπλε από το ευρώ αν δεν του αρέσει

Μαυραγάνης: Να φύγει ο Σόιμπλε από το ευρώ αν δεν του αρέσει

«Αν ο Σόιμπλε συνεχίσει την ίδια πολιτική τότε θα δούμε διμερείς συμβάσεις μεταξύ των χωρών του Νότου δεν υπάρχει άλλη λύση. Γίνονται ήδη συζητήσεις στη γαλλική, ισπανική, πορτογαλική και ελληνική διπλωματία. Δεν εκχωρούμε το ευρώ σε κανέναν αν θέλει η Γερμανία να φύγει αυτή».

Μ’ αυτή τη δήλωση ο υφυπουργός Υποδομών και Δικτύων κ. Νίκος Μαυραγάνης σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98, σχολίασε τη στάση της Γερμανίας και του κ. Σόιμπλε .

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Διαφορετικά θα πρέπει να ανακρούσει πριν γιατί αλλιώς θα δούμε το πολύ σε ένα έτος διμερείς συμβάσεις μεταξύ των χωρών του Νότου σε μια άλλη Ευρώπη. Αν επιλέξει ο Σοιμπλε κάτι τέτοιο και πιστεύει ότι ο Νότος απομυζά τον Βορρά, τότε νομίζω ότι ο Νότος δεν έχει άλλη λύση. Είναι ώριμο και γίνονται ιδιωτικές συζητήσεις μεταξύ διπλωματών και των χωρών του Νότου. Υπάρχει η διακήρυξη των χωρών αυτών που όλοι συμφωνούν σε μια διαφορετική πολιτική με αξιοπρέπεια για ανθρώπινη διαβίωση».

Στην ερώτηση αν στις δυο διαφορετικές “Ευρώπες” θα υπάρχει ενιαίο νόμισμα, ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε: «Δεν εκχωρούμε σε κανέναν το δικαίωμα αυτό. Όποιος θέλει να φύγει από το ευρώ να το πράξει, αν το θέλουν οι Γερμανοί είναι δικαίωμά τους, εμείς δεν εκχωρούμε το ευρώ σε κανέναν, αν θέλουν να φύγουν αυτοί ας φύγουν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter