Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Μαυραγάννης: Πρόστιμα τροχαίας ανάλογα με το εισόδημα - Κοινωνική εργασία στους παραβάτες

Αποτρεπτικά πρόστιμα είτε είναι κανείς άνεργος είτε έχει μεγάλο εισόδημα, προανήγγειλε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάννης. Επίσης δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο εκτός του προστίμου να επιβάλλεται κοινωνική εργασία σε προγράμματα εξυπηρέτησης ατόμων που τραυματίστηκαν ή έμειναν ανάπηροι σε τροχαία.

Με αφορμή το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στο πάρκινγ της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάννης, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" στις κινήσεις που γίνονται από το υπουργείο στον τομέα της οδικής ασφάλειας.

Η πρώτη κίνηση αφορά στην αναλογικοποίηση των προστίμων σε σχέση με το εισόδημα, όπως ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης. «Είναι προφανές ότι άνθρωποι άνεργοι ή με πολύ χαμηλό εισόδημα θα μπορούσαν να συνετιστούν με ένα πρόστιμο 20, 30, 50 ευρώ. Τα ίδια ακριβώς ποσά για κάποιον με εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ είναι ασήμαντα... Όλοι πρέπει να συνετίζονται από τα πρόστιμα, αυτός είναι ο σκοπός τους, αλλά και να λειτουργούν αποτρεπτικά», εξήγησε.

«Έχουμε προτείνει μία συγκεκριμένη διαδικασία στην Επιτροπή, περιμένουμε τις απόψεις τους, είδαμε θετική ανταπόκριση από το Κοινοβούλιο», όπως ανέφερε.

Κοινωνική εργασία υποστήριξης των θυμάτων για τους παραβάτες

Η δεύτερη αφορά στην εισαγωγή, «εναλλακτικά ή υποχρεωτικά, ως ποινή, στις περιπτώσεις που προκαλούνται δυστυχήματα που έχουν ως συνέπεια και τραυματισμό, η υποχρεωτική συμμετοχή σε προγράμματα εξυπηρέτησης των ανθρώπων που έχουν υποστεί κακώσεις σωματικές, βλάβες ή μόνιμες αναπηρίες, από τροχαία, των ατόμων που είχαν συμμετοχή σε αυτά».

«Να είναι μία μορφή κοινωνικής ποινής βαθιά ανθρωπιστική και συνειδησιακή, που επαναφέρει τον άνθρωπο εκεί που πρέπει, να συνειδητοποιεί ότι αυτό το οποίο κάνει, να βλάπτει μία ανθρώπινη ζωή είτε με διαρκή είτε με προσωρινό χαρακτήρα, είναι εντελώς έξω από την ανθρώπινη φύση», συνέχισε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών. «Έχουμε συμμετοχή και συνεργασία με όλες τις επιτροπές και τις αστικές μη κερδοσκοπικές δομές που δραστηριοποιούνται στην πρόληψη και την καταστολή των τροχαίων», διευκρίνισε ο κ. Μαυραγάννης

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.