«Μαύρες» γιορτές για 54 πρώην εργαζομένους της «Ελευθεροτυπίας» – Περιμένουν δύο χρόνια την έκδοση δικαστικής απόφασης

«Μαύρες» γιορτές για 54 πρώην εργαζομένους της «Ελευθεροτυπίας» – Περιμένουν δύο χρόνια την έκδοση δικαστικής απόφασης

Δύο χρόνια «όμηροι» ενός δικαστικού λειτουργού, παραμένουν 54 πρώην εργαζόμενοι στην ιστορική «Ελευθεροτυπία» καθώς αναμένουν την δικαστική απόφαση που θα δώσει και σε αυτούς το δικαίωμα να εισπράξουν μέρος των αποζημιώσεων και των δεδουλευμένων τους από την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ΧΚ Τεγόπουλος Εκδόσεις ΑΕ.

Μαύρες γιορτές θα κάνουν και φέτος οι 54 πρώην εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ , τόσο από την πώληση της εκτυπωτικής μηχανής κατά το παρελθόν ,όσο και από την πώληση του κτιρίου στη Μίνωος.

Μπορεί η περιπέτεια των περισσοτέρων από τους 850 περίπου εργαζόμενους στην ΧΚ Τεγόπουλος Εκδόσεις ΑΕ να είχε πρόσφατα αίσιο τέλος μετά από την νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης και να έλαβαν αυτοί δικαίως ένα σεβαστό χρηματικό ποσό ως αποζημίωση από την πώληση του κτιρίου , για τους 54 όμως πρώην εργαζόμενους μάλλον τα πράγματα είναι «μαύρα» καθώς βρίσκονται «όμηροι» μιας πρωτοφανούς και απαράδεκτης καθυστέρησης που έχει να κάνει με την εκδίκαση της υπόθεσής τους.

Και οι 54 παραμένουν απλήρωτοι εξ αιτίας των αντιρρήσεων που κατέθεσε εναντίον τους ο σύνδικος καθώς δεν αναγνώρισε από την αρχή τις σχετικές απαιτήσεις τους επειδή οι συγκεκριμένοι απέφυγαν αρχικά να κινηθούν νομικά κατά της ΧΚ Τεγόπουλος . Λες και ο σύνδικος δεν είχε πρόσβαση στο λογιστήριο της εφημερίδας για να διασταυρώσει αν οι απαιτήσεις των 54 εργαζομένων ήσαν σωστές …

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 16 Γενάρη του 2019 , στο κτίριο 6 , στην αίθουσα 12 με αριθμό διαδικασίας 1367/2016 και δύο χρόνια μετά δεν έχει υπάρξει καμία δικαστική απόφαση και κανείς δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει πότε θα εκδοθεί αυτή .

Είκοσι τέσσερεις μήνες μετά ο δικαστής που έχει αναλάβει την τύχη των 54 πρώην εργαζομένων , περιέργως δεν έχει εκδώσει την σχετική απόφαση αδιαφορώντας προφανώς αν αυτή, αφορά εργατικό ζήτημα και αν σχετίζεται άμεσα με τη ζωή των δεκάδων συναδέλφων.

Σημειώνεται ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία καμία δικαστική απόφαση δεν μπορεί να υπερβεί το όριο των οκτώ μηνών για να εκδοθεί …

Πηγή:apokalypseis.com

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter