«Μαύρες» προβλέψεις από τον OHE: Αύξηση των εκπομπών αερίων πάνω από 10% μέχρι το 2030

«Μαύρες» προβλέψεις από τον OHE: Αύξηση των εκπομπών αερίων πάνω από 10% μέχρι το 2030

Άλλη μια ζοφερή πρόβλεψη για το μέλλον του πλανήτη έρχεται από έρευνα των Ηνωμένων Εθνών αφού οι εκπομπές αερίων θα έχουν αυξηθεί κατά 10,6% μέχρι το 2030, σε σχέση με τα επίπεδα του 2010, αν οι χώρες αφήσουν τα σχέδιά τους όπως έχουν. Παράλληλα, το Διακυβερνητικό Πάνελ για την Κλιματική Αλλαγή αναφέρει ότι, για να επιτευχθεί ο στόχος της Συμφωνίας των Παρισίων του 2015 για αύξηση της θερμοκρασίας μόνο κατά 1,5°C, χρειάζεται να μειωθούν οι εκπομπές στο ίδιο διάστημα κατά 43%. Ειδικοί αναμένεται να κάνουν εκκλήσεις για περισσότερες προσπάθειες για τον περιορισμό των καυσαερίων στην Σύνοδο για την κλιματική αλλαγή στην Αίγυπτο, COP27.

«Στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στη Γλασκώβη πέρυσι, όλες οι χώρες συμφώνησαν να επανεξετάσουν και να ενισχύσουν τα κλιματικά τους σχέδια», ανέφερε ο Σάιμον Στιλ, εκτελεστικός γραμματέας του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή σε ανακοίνωσή του. «Το γεγονός ότι υποβλήθηκαν μόνο 24 νέα ή ενημερωμένα σχέδια για το κλίμα από το COP26 είναι απογοητευτικό», συμπλήρωσε ο γρεναδός πολιτικός.

Μερικές από τις χώρες που έχουν ένα ανανεωμένο σχέδιο είναι η Βολιβία, το Βανουάτου και η Ουγκάντα, καθώς και μεγάλες χώρες που παράγουν εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου όπως η Ινδία και η Ινδονησία. Η τελευταία, η οποία βλέπει τις περισσότερες εκπομπές να προέρχονται από την αποψίλωση των δασών και την εκκαθάριση τυρφώνων, λέει τώρα ότι θα μειώσει τα επίπεδα εκπομπών κατά τουλάχιστον 31,89% έως το 2030.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ανεπαρκείς δεσμεύσεις για μείωση εκπομπών θέτουν τον κόσμο σε τροχιά θέρμανσης κατά 2,5 βαθμούς Κελσίου έως το 2100. Ωστόσο, μια αύξηση 10,6% στις εκπομπές αντιπροσωπεύει μικρή πρόοδο, αφού η περσινή αξιολόγηση του ΟΗΕ διαπίστωσε ότι οι χώρες ήταν σε πορεία για αύξηση των εκπομπών κατά 13,7% έως το 2030.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter