«Μαύρη» πρόβλεψη παιδιάτρου: «Το 30% των μαθητών σε μία τάξη με το πρώτο πέρασμα της μετάλλαξης Δ’ θα μολυνθεί» (Video)

«Μαύρη» πρόβλεψη παιδιάτρου: «Το 30% των μαθητών σε μία τάξη με το πρώτο πέρασμα της μετάλλαξης Δ’ θα μολυνθεί» (Video)

«Μαύρη» είναι η πρόβλεψη του παιδιάτρου Μ. Ανδρέου για την εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα» με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως έχει καθυστερήσει ο εμβολιασμός των παιδιών.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, σε λίγες ημέρες: «είναι το μεγάλο στοίχημα του 4ου κύματος, διότι θα πολλαπλασιαστούν τα κρούσματα» και συνέχισε λέγοντας:  «Έχοντας γνώση από τη γρίπη, πιστεύω ότι το 30% των μαθητών σε μία τάξη με το πρώτο πέρασμα της μετάλλαξης Δ’ του ιού θα μολυνθεί».

Εν συνεχεία, εξήγησε: «Έχουμε 600.000 παιδιά που θα πάνε Γυμνάσιο-Λύκειο, εάν το 2% νοσήσει και χρειαστεί νοσηλεία, έχουμε 4.000 παιδιά.»

Μάλιστα, είπε πως 1 στα 4 κρούσματα είναι παιδί, ενώ με το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να έχουμε 3 στα 4.

Από την πλευρά του, ο παιδίατρος Κ. Νταλούκας μιλώντας στο Open, για το πράσινο φως που δόθηκε για τον εμβολιασμό ανηλίκων από παιδιατρικά ιατρεία

Εξαδάκτυλος: Κανείς δεν υποβάλλεται σε ιατρική πράξη αν δεν συμφωνεί

Ακόμα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλος, επίσης στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στα περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών, είπε πως ο πρώτος που εκτίθεται είναι αυτός που θα κυκλοφορεί ως εμβολιασμένος, ενώ δεν είναι, και όταν συναντηθεί με τον ιό θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες.

«Κινητές βόμβες είναι κυρίως για τους εαυτούς τους και για τους ομοίους τους και δευτερευόντως για τους εμβολιασμένους.»

Όσον αφορά τους γιατρούς, είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφία τους λειτουργούν με βάση την ιατρική δεοντολογία. Στην υπόθεση Παλαμά δεν υπάρχει εμπλοκή κανενός γιατρού.»

Επεσήμανε, επίσης, ότι θα έπρεπε να υπάρχει νομική ασυλία στους γιατρούς που αντιμετωπίζουν απειλές και ύβρεις.

Όσον αφορά τις περιπτώσεις ασθενών που αρνούνται την περίθαλψή τους ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι «κανείς δεν υποβάλλεται σε ιατρική πράξη αν δεν συμφωνεί.»

«Οι ασθενείς όταν έχουν πλήρη διαύγεια μπορούν να υπογράψουν και να αρνηθούν και την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, και την ανάνηψη αν τη χρειαστούν», τόνισε.

Συμπλήρωσε, όμως, πως «αυτό που δεν έχουν δικαίωμα είναι να απαιτούν από τους γιατρούς που εργάζονται υπό συνθήκες σωματικού και ψυχολογικού κάματου να συναποφασίζουν με τους δικηγόρους τους, τους αστρολόγους τους και τους σαμάνους τους. Επίσης, δεν έχουν δικαίωμα να είναι αγενείς με εκείνους που τους φροντίζουν. Καραγκιοζιλίκια, τα οποία είναι ανεπίτρεπτα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter