Μαύρη Θάλασσα: Προειδοποιητικά πυρά ρωσικού πολεμικού εναντίον βρετανικού – Διαψεύδει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας

Μαύρη Θάλασσα: Προειδοποιητικά πυρά ρωσικού πολεμικού εναντίον βρετανικού – Διαψεύδει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας

Επεισόδιο σημειώθηκε στη Μαύρη Θάλασσα, όταν ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικές βολές κατά βρετανικού πολεμικού πλοίου, ενώ πολεμικό αεροσκάφος έριξε 4 βόμβες στην πορεία του, «πολύ κοντά στο βρετανικό σκάφος» . Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, η Ρωσία κατηγόρησε το βρετανικό πλοίο για παραβίαση των θαλασσίων συνόρων στην περιοχή της βορειοδυτικής Μαύρης Θάλασσας – πράγμα που σημαίνει ότι το βρετανικό σκάφος κινείται κοντά στην περιοχή της Κριμαίας, την οποία κατέλαβαν οι Ρώσοι από την Ουκρανία στην κρίση του 2014.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το βρετανικό αντιτορπιλικό δεν αντέδρασε στα προειδοποιητικά πυρά, αλλά έσπευσε να εγκαταλείψει τα ρωσικά νερά. Αντίθετα, από την πλευρά του το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας αρνείται ότι υπήρξε περιστατικό στη Μαύρη Θάλασσα

Όπως έγραψε ο Guardian, το βρετανικό αντιτορπιλικό εξήλθε αμέσως από τα ρωσικά ύδατα, αφού πρώτα είχε παραβιάσει τα θαλάσσια σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε βάθος δύο ναυτικών μιλίων.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή πλέει και αμερικανικό αντιτορπιλικό, όπως και άλλο ένα βρετανικό πολεμικό σκάφος.

Νωρίτερα, η Μόσχα κάλεσε τις ΗΠΑ και τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ να σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα.

Αντ’ αυτού, ζήτησε «πολυμερείς προσπάθειες» με στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας, ενώ τάχθηκε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στην περιοχή χωρίς ανεπιθύμητη «βοήθεια» από άλλες δυνάμεις.

 

 

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

23/01/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter