«Μαύρη» τροπολογία για την αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

«Μαύρη» τροπολογία για την αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Ξεχνώντας τις παλιότερες ενστάσεις της περί περί ανεξαρτησίας των Αρχών και της Δικαιοσύνης που στόχευαν τότε στην απομάκρυνση από ανεξάρτητες αρχές των μη αρεστών στην ίδια συνταξιούχων δικαστικών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δια του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, έφερε νύχτα τροπολογία με την οποία παραβιάζει κατάφωρα τον τρόπο διορισμού του επικεφαλής εισαγγελέα στην Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος .

Με την πραξικοπηματική αυτή τροπολογία που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η κυβέρνηση θα μπορεί πλέον να διορίζει ως επικεφαλής στην Αρχή και αφυπηρετήσαντα, «εισαγγελικό λειτουργό επί τιμή», δηλαδή συνταξιούχο.

Και το ερώτημα που τίθεται εύλογα είναι ποιόν αρεστό στην Κυβέρνηση συνταξιοδοτηθέντα εισαγγελικό λειτουργό «φωτογραφίζει» η εν λόγω τροπολογία.

Την ήδη επικεφαλής της Αρχής, Άννα Ζαΐρη, που συνταξιοδοτείται σε λίγο καιρό και που επί των ημερών της «έκλεισε» χωρίς ουσιαστικό έλεγχο η σκοτεινή υπόθεση των πόθεν έσχες της πρωθυπουργικής συζύγου, Μαρέβας Γκραμπόφσκι, ή κάποιον άλλο εκλεκτό της συνταξιούχο εισαγγελικό δικαστικό λειτουργό;

Παραμένει να δούμε αν η Κυβέρνηση θα βγάλει νέο «λαγό» από το μανίκι διορίζοντας ένα τρίτο δικό της πρόσωπο, καταδεικνύοντας έτσι… αχαριστία προς την κ. Ζαίρη, ή αν τελικά η τροπολογία έγινε για να ανανεώσει τη θητεία , και μετά την συνταξιοδότηση, της νυν επικεφαλής της Αρχής.

Πάντως, η Άννα Ζαΐρη απ΄την πλευρά της, ως πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος συνυπογράφει επιστολή που απεστάλη προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης στην οποία επισημαίνεται ότι «η κατάληψη έμμισθων θέσεων διοίκησης από συνταξιούχους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς είναι πρακτική που εκθέτει το θεσμό της Δικαιοσύνης ενώ η ειδικότερη αλλαγή θα υποβαθμίσει το σύστημα καταπολέμησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter