Μαύρο 2021, κατάμαυρο 2022

Μαύρο 2021, κατάμαυρο 2022

Το 2021 τελείωσε με πολλά και βαθειά τραύματα στον κορμό της ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κατάφερε να διαχειριστεί την οικονομία εν μέσω πανδημίας με τρόπο ώστε να περιορίσει τις επιπτώσεις της κρίσης που εν πολλοίς η ίδια προκάλεσε.

Τα σύννεφα που μαζεύονται πάνω από τα ελληνικά νοικοκυριά κάνουν το 2022 να φαντάζει εφιαλτικό.

Ο πρωθυπουργός και οι «σοφοί» επιτελείς του θεατές, αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση αρνούνται να λάβουν οποιοδήποτε μέτρο ενίσχυσης όσων έχουν ανάγκη.

Από τις πρώτες ημέρες της νέας χρονιάς το σύνολο των πολιτών θα έρθει αντιμέτωπο με ανεξέλεγκτες αυξήσεις σε βασικά προϊόντα, πολλά εκ των οποίων αναμένονται να λείψουν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Ταυτόχρονα με τον πληθωρισμό που θα παραμείνει όλο το 2022 σε τριπλάσιο ποσοστό από την εκτίμηση του προϋπολογισμού με το τέλος των ενισχύσεων των επιχειρήσεων από τα έκτακτα μέτρα οι απολύσεις λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας. Να σημειωθεί ότι τον Νοέμβριο σημειώθηκε ρεκόρ εικοσαετίας με χαμένες 79.129 θέσεις εργασίας.

Την ίδια στιγμή κατά την οποία το εισόδημα των νοικοκυριών μειώνεται δραματικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μόνο που έχει να αντιπαραθέσει είναι ελπίδες ότι οι ευρωπαίοι εταίροι θα πεισθούν να αναθεωρήσουν τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας, να εξαιρέσουν τις επενδυτικές και αμυντικές δαπάνες από τον υπολογισμό του ελλείμματος και να δεχτούν μεγαλύτερη ευελιξία στη μείωση του δημόσιου χρέους.

Ευχολόγια από μια κυβέρνηση που αλλάζει τα μέτρα για την πανδημία καθημερινά μη συνειδητοποιώντας τις δραματικές επιπτώσεις των αλλοπρόσαλλων αποφάσεων της στην οικονομία.

Για μια ακόμη χρονιά τα μηνύματα μόνο αισιόδοξα δεν είναι. Αλλά δυστυχώς το παραμύθι της ανάπτυξης το «πουλάει» πολύ καλά ο Μητσοτάκης και η παρέα του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter