«Μαύρο» 7 ημερών για γνωστό αθηναϊκό κανάλι – Η «πατέντα» πανελλαδικής μετάδοσης τιμωρήθηκε από το ΕΣΡ

«Μαύρο» 7 ημερών για γνωστό αθηναϊκό κανάλι – Η «πατέντα» πανελλαδικής μετάδοσης τιμωρήθηκε από το ΕΣΡ

Επιχείρηση τάξης στο τηλεοπτικό τοπίο από το ΕΣΡ, με επίκεντρο τον τηλεοπτικό σταθμό A-Epsilon, συμφερόντων Φίλιππου Βρυώνη. Η παράλληλη μετάδοση προγράμματος του περιφερειακού καναλιού, που έχει έδρα την Αττική, από άλλους περιφερειακούς σταθμούς της χώρας έφερε την ποινή της προσωρινής διακοπής μετάδοσης του προγράμματος για επτά ημέρες, από τις 13 ως τις 19 Μαΐου. Επιπλέον, η απουσία προγράμματος δικής του παραγωγής είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου ύψους 300.000 ευρώ.

Οι εμπλεκόμενοι σταθμοί πέραν του A-Epsilon ήταν οι ΑΕ TV Λασιθίου, Α ΝΕΤ Μεσσηνίας, ΑΕ Channel Θεσσαλονίκης, ενώ οι εκπομπές που μεταδίδονταν ήταν το «Αποκαλυπτικό δελτίο», «Έχουμε και λέμε», «Στο σπίτι με τη Νένα», «Just believe it-Γιώργος Τράγκας», «Ελεύθερος Σκοπευτής», «Γιώργος Τράγκας- Πρωινό», «Αννίτα Airlines».

Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει συνάψει συμβάσεις με τρεις εταιρείες παραγωγής, μεταξύ αυτών και η Άλφα Production Διαφημιστική Εμπορική Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, οι οποίες και αποφασίζουν κυριαρχικά για το πότε θα μεταδοθούν αυτές και ειδικότερα σε ποιες ζώνες θα ενταχθεί η προβολή τους.

Η απόφαση αυτή του ΕΣΡ με τον διπλό χαρακτήρα μπορεί να προσβληθεί στα διοικητικά δικαστήρια ή στο ΣτΕ, όμως στέλνει ένα ξεκάθαρό μήνυμα. Από τη στιγμή που χορηγήθηκαν οι άδειες εθνικής εμβέλειας έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, δεν υπάρχει περιθώριο… ντρίπλας από περιφερειακό σταθμό, ο οποίος θα θελήσει με το τρικ της δικτύωσης να γίνει εθνικής εμβέλειας. Επιπλέον, για πρώτη φορά εξετάζεται και το ζήτημα της παραγωγής και ιδιοκτησίας εκπομπών, καθώς οι σταθμοί πρέπει να διαθέτουν αυτοτελές πρόγραμμα. Η παράθεση ζωνών telemarketing με την προσθήκη ενημερωτικών ή ψυχαγωγικών εκπομπών δεν συνιστούν πλέον αυτοτελές πρόγραμμα κατά το ΕΣΡ.

Πηγή typologies.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter