Μαυροβούνιο και Ρουμανία χαιρετίζουν την πρόσκληση του ΝΑΤΟ στην «Βόρεια Μακεδονία»

Μαυροβούνιο και Ρουμανία χαιρετίζουν την πρόσκληση του ΝΑΤΟ στην «Βόρεια Μακεδονία»

Πολύ σημαντική και για το Μαυροβούνιο χαρακτήρισε ο Πρόεδρος Μίλος Τζουκάνοβιτς, την απόφαση του ΝΑΤΟ να καλέσει την κυβέρνηση των Σκοπίων να ξεκινήσουν ενταξιακές συνομιλίες, αποκαλώντας μάλιστα την χώρα, «Βόρεια Μακεδονία».

«Η πρόσκληση προς την Βόρεια Μακεδονία να αρχίσει διαπραγματεύσεις προσχώρησης με το ΝΑΤΟ είναι μια πολύ σημαντική απόφαση και για το Μαυροβούνιο».

«Είμαι χαρούμενος που η Βόρεια Μακεδονία, μόλις ολοκληρωθούν ορισμένες διαδικασίες, θα γίνει νέο μέλος του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Μίλο Τζουκάνοβιτς.

Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου μιλώντας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ανέφερε ακόμη ότι με την ένταξη νέων μελών στη Συμμαχία και την «πολιτική ανοικτών θυρών», ενισχύεται η σταθερότητα και η ασφάλεια όχι μόνο στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά και στην Ευρώπη και στο χώρο του ΝΑΤΟ γενικά.

Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις, από την πλευρά του, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να συνεχίσει την πολιτική των «ανοιχτών θυρών» και πρόσθεσε ότι η Ρουμανία υποστηρίζει την απόφαση να προσκληθεί η «Βόρεια Μακεδονία» να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις προσχώρησης με το ΝΑΤΟ. -«Πρέπει να συνεχίσουμε την πολιτική ανοιχτών θυρών. Η Ρουμανία υποστηρίζει πλήρως την απόφαση να δοθεί πρόσκληση για ένταξη στη Βόρεια Μακεδονία, δήλωσε ο Γιοχάνις. Πρόσθεσε επίσης ότι είναι απαραίτητη μια ενιαία προσέγγιση και προγραμματισμός της άμυνας ολόκληρης της ανατολικής πτέρυγας.

Και ο Πρόεδρος της Ρουμανίας χρησιμοποίησε στη δήλωση του την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter